NAKLJUČJE? Denar iz javnega razpisa tudi zavodu, katerega soustanovitelj je minister Cigler Kralj

Slovenija

Zavod Iskreni, katerega soustanovitelj je tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, je na razpisu omenjenega ministrstva dobil več kot 130.000 evrov, je poročal portal Necenzurirano. Minister je zatrdil, da pri odločitvah ni imel vpliva.

Razpis je ministrstvo namenilo sofinanciranju projektov za pomoč najbolj ranljivim skupinam zaradi epidemije. Nanj se je prijavilo 135 nevladnih organizacij, ministrstvo pa jih je na koncu izbralo 17. Med njih je razdelilo dva milijona evrov evropskega denarja. O tem, kdo bo dobil denar in koliko, je odločila strokovna komisija pod vodstvom Mateje Softić, članice kabineta ministra Cigler Kralja, navaja portal. Denar bodo v Zavodu Iskreni namenili za sofinanciranje dela zakonskih in družinskih terapevtov ter pripravo delavnic in drugih vsebin.

Cigler Kralj se je po poročanju portala iz lastništva zasebnega zavoda umaknil 10. marca lani, torej tri dni pred prevzemom ministrske funkcije. Kot je zatrdil, pri odločitvah ni imel vpliva.

"Razpis v višini skoraj dveh milijonov evrov je bil javni razpis, z ustanovljeno komisijo, namenjen pa je bil ravno organizacijam, ki delujejo na terenu z najranljivejšimi. Izvajajo različne programe, predvsem pa gre za psihosocialno pomoč, preventivo in kurativo. Verjamem, da je razpisna komisija pregledala vse vloge," je dejal minister med današnjim obiskom v Podbrdu. Pri tem je dodal, da zaupa komisiji, da je svoje delo opravila strokovno.

Minister v zavodu že več kot desetletje deluje tudi kot prostovoljec. "Odkar pa sem minister, imam že za družino malo časa, tako da tudi kot prostovoljec žal nimam priložnosti sodelovati v katerem koli programu, torej že več kot leto dni," je pojasnil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  19 .01. 2021 ob  08: 43
zakonski in družinski terapevti bodo izganjali hudiča iz istospolnih jQuery112308457837873906665_1611042123403??
kokodek |  19 .01. 2021 ob  08: 41
to so moralni in pošteni, ki znajo drugim pridigati, žal pridige zanje ne veljajo