NAJVEČJE ITALIJANSKO PRISTANIŠČE BELEŽI RAST NA RAČUN ŽELEZNIŠKIH POVEZAV: Do konca leta rekordnih 10.000 vlakov

Trst

Včeraj smo poročali o prometu v Luki Koper, danes predstavljamo letošnje rezultate, kar se tiče železniškega prevoza, sosednjega tržaškega pristanišča. Pristanišče v Trstu je v letu 2018 vnovič zabeležilo rast, potem ko se je že leto prej lahko pohvalilo z nazivom največjega italijanskega pristanišča. Za rast se lahko zahvali tudi boljšim železniškim povezavam.

V prvih desetih mesecih letos so v tržaškem pristanišču pretovorili 52,9 milijona ton blaga, kar je 3,4 odstotka več kot v enakem obdobju lani, so v petek sporočile pristaniške oblasti v Trstu.

Prav tako se je v pristanišču v Trstu močno povečal železniški promet. Med januarjem in koncem oktobra je iz pristanišča odpeljalo 8109 vlakov, kar je 13,4 odstotka več kot pred letom dni. "Ta rezultat potrjuje mednarodni pomen našega pristanišča," je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA povedal direktor pristaniških oblasti v Trstu Zeno D'Agostino.

V Trstu pričakujejo, da bodo do konca leta povečali število vlakov, ki odpeljejo iz pristanišča, na rekordnih 10.000. Leta 2017 se je ta številka ustavila pri 8681. Še posebej pogoste so železniške povezave z Avstrijo, Nemčijo, Luksemburgom, Belgijo, Madžarsko, Slovaško in Češko.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija