NAJPREJ KRADEL PO KOPRU, NATO PA GROZIL: S steklenico hotel napasti policiste?

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 183 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so tudi pet vozil. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in eno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali osemkrat. Policisti v zadnjih 24 urah niso obravnavali nedovoljenih prehodov državne meje.

Fotografiji sta simbolični. 

Popoldan je moški iz koprske trgovine ukradel artikle in pobegnil. Policisti so ga glede na opis hitro izsledili in pri njemu našli ukradene predmete iz različnih trgovin. Te so mu zasegli in vrnili oškodovancem. Bil je pod močnim vplivom alkohola in psihoaktivnih snovi, med postopkom se je pričel nedostojno vesti do policistov in pri tem poskusil z grožnjo prijeti steklenico. Zatem se je umiril. Po prejetju pisnih prijav sledi kazenska ovadba, na kraju pa mu je bil izdan plačilni nalog.

DALEČ STRAN, NA POČITNICE: Daleč stran, kjer se začne življenje

Minevajo dnevi, tedni, meseci, ... Zimske plašče smo medtem zamenjali za kratke rokave, že en mesec se sprehajamo v natikačih. Na vrtu je iz sadik zrasla ogromna solata. Edini znani obraz zadnjega meseca je sosedov. Edina znana roka pa je cev hišnega sesalca. Želimo si skočiti v vodo in ležernih poletnih dni.

Ob 19.40 so imeli policisti v Kopru postopek z 61-letnim voznikom tovornega vozila, ki je trčil v robnik ob cesti. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,79 mg/l, sledi obdolžilni predlog.

Ponoči je nekdo vstopil v stanovanje v Kopru in ukradel denarnico z gotovino in dokumenti, medtem ko so stanovalci spali.


Poostren nadzor in zaseg vozil

V sklopu poostrenega nadzora so policisti PU Koper v Divači zasegli osebni avto vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V Kopru so 14-letniku zasegli skuter Piaggio Zip, ker je bil predelan, 15-letniku pa predelan moped. V Izoli so ustavili 26-letnega voznika mopeda Piaggio NRG, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja.

Na Pobeški cesti v Kopru pa so ustavili 17-letnega voznika skuterja Piaggio fly, kateremu so vozilo zaradi suma, da je predelano, zasegli. Med postopkom je policistom izročil alu zavitek, v katerem so bili posušeni rastlinski delci (sum na konopljo). Po prejetju rezultatov analize sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija