NAJEM TITOVEGA TRGA ZA BAGATELO: "Užitki za tiste, ki plačajo, kot so živali razstavljene v živalskem vrtu" (VIDEO)

Koper

Včeraj se je na Titovem trgu v Kopru zgodil prvi od letošnjih Azamazingov, koncertov, ki so namenjeni petičnim gostom s križark. Zaradi dogodka je bil koprski osrednji trg med 18. in 23. uro popolnoma zaprt, kar je zmotilo lokalni odbor stranke Levica. Pravijo, da gre za “napačen signal, ki ga naše mesto daje v svoji turistični zgodbi,” in opozarjajo na nedopustno privatizacijo javnega prostora.

“Zakup javnega prostora za tako bagatelno ceno je neprimeren odnos do zgodovinske dediščine našega mesta. Zato obsojamo poskuse, s katerimi se privatizira javni prostor, na način, s katerim se ustvarja dobičke za privatna podjetja, v tem primeru celo tuja,” pravijo v LO Levice. Radio Koper je poročal, da najem Titovega trga organizatorje stane borih 302 evra.

Ob tem v Levici opozarjajo, da je Azamazing organiziran kot interni dogodek organizatorja križarjenj, torej od dogodka zaslužka ne bodo imeli ne turistični delavci, ne gostinski ponudniki. “V tem smislu se mesto samo razvrednoti v lepo kuliso glasbenih užitkov, ki so dostopni zgolj tistim, ki lahko plačajo, podobno kot so živali razstavljene v živalskem vrtu,” so prepričani v Levici.

Kot poudarjajo, je Koper mesto z neprecenljivo zgodovinsko dediščino in kulturo, "ki mora biti enakopravno dostopna vsem državljanom ter obiskovalcem." Zato v LO Istra verjamejo, da lahko mesto ponudi tudi izvedbeno boljši alternativni prostor za pripravo takega dogodka, kot je na primer dvorana svetega Frančiška.

Titov trg bo sicer dogodke Azamazing v letošnji sezoni gostil še dvakrat, 8. julija in 29. septembra, napovedane pa so tudi že prireditve za leto 2020, namenjene izključno gostom križark, in sicer štiri.

Koprski Azamazing je sicer je zgolj eden od svetovnih dogodkov, ki jih Azamara Club Cruises vsako leto trži za svoje potnike po celotnem Mediteranu. Med vsemi dogodki je koprski že tretje leto zapovrstjo prejel najvišje ocene potnikov (96/100 točk), pravijo na občini, kjer se pohvalijo, da je dogodek plod večletnega strateškega dela na področju promocije destinacije Koper – Capodistria širom sveta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  08 .05. 2019 ob  11: 53
Jaz sem v večini zadev, ki jih zastopa Levica, povsem na drugi strani, tokrat pa jim dam prav. Verjetno so prebrali moj komentar izpred nekaj dni.
vseved |  08 .05. 2019 ob  11: 45
-11
302 evra so 302 evra. Če ne bi bilo koncerta ne bi občina dobila nič.
Lili |  08 .05. 2019 ob  11: 35
@zoran
ma upam da je to ironija... ker če ne, bo treba počasi spakirati kufre in zapustiti to bolano deželo
Lili |  08 .05. 2019 ob  11: 34
In še nekaj... za se zamislit... na radiu kp, non stop berejo to t.i.novico... koga briga, kaj je izjavila levica? Predstavljajo oni glas ljudstva? NE! Torej dragi "neodvisni" mediji...
zoran |  08 .05. 2019 ob  11: 32
Bogataši na našem Titovem trgu . To je skrunjenje komunistične revolucije in poniževanje delavskega in sindikalnega boja . Na tem trgu lahko nastopajo samo preverjeni umetniki , Kombinatke , Svetlana Makarovič , Lara Jankovič in podobni žlahtni umetniki
max |  08 .05. 2019 ob  11: 02
Levica je vedno bliže starim rdečim sranjem in vedno bolj oddaljena zdravi kmečki logiki. Nasledje volitve by by!!!
Lili |  08 .05. 2019 ob  10: 42
Taki komentarji lahko prihajajo le in samo iz vrst levičarjev...!!! Je sploh škoda komentirati te izjave... Populistično sranje!