NAGRADA ZA POEZIJO SODELAVKI ZRS KOPER: Uspeh dr. Shé Mackenzie Hawke na državnem srečanju manjšinskih pesnikov in pisateljev

Koper

V nedeljo, 30. avgusta, je v Metliki potekalo 42. Državno srečanje manjšinskih pesnikov in pisateljev z naslovom Sosed tvojega brega 2020, zaključek natečaja Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, v katerem je svoje delo predstavila in bila zanj tudi nagrajena sodelavka ter predstojnica Mediteranskega inštituta za okoljske študije (MIOS) ZRS Koper, dr. Shé Mackenzie Hawke.

Dogodek se je na Metliškem gradu začel z jutranjimi branji in delavnicami, ki so bile namenjene vsem prijavljenim avtorjem, na zaključnem delu pa je bilo mogoče slišati 12 avtorskih besedil po izboru selektorjev, mag. Ane Porenta in Zorana Kneževića.

Predstavili so izbor pesmi in proze natečajev 2019 in 2020 v izvedbi avtorjev in avtoric: Jureta Drljepana, Marie-Hélène Estéoule-Exel, Senade Smajić (poezija 2019), Milana Aničića, Aide Silić, Snježane Vračar Mihelač (proza 2019) ter Mohamada Abdul al Munema, Shé Mackenzie Hawke, Željka Perovića (poezija 2020), Sare Gulem, Dragane Marošević in Ljube Šalinger (proza 2020).

Dogodek, ki ga je moderirala Klavdija Kotar, je pospremil kitarski trio Kunič. Ob srečanju so izdali tudi revijo Paralele 23/2020 z izbranimi avtorskimi besedili natečajev 2019 in 2020.

Deli novico: