Nadzorniki Luke Koper se bodo sestali na ustanovni seji

Člani nadzornega sveta Luke Koper v novi sestavi se bodo popoldne sestali na ustanovni seji. Na njej bodo predvidoma izbrali novega predsednika nadzornega sveta, pri čemer se kot najverjetnejšo kandidatko omenja Alenko Žnidaršič Kranjc. Pričakovati je, da bodo nadzorniki obravnavali tudi pogodbo o zaposlitvi Gašparja Gašparja Mišiča.

Pet nadzornikov, predstavnikov kapitala, so delničarji na predlog Slovenske odškodninske družbe (Sod) imenovali na izredni skupščini v začetku meseca. Tako so se trem nadzornikom iz vrst zaposlenih in predstavnici lokalne skupnosti Sabini Mozetič pridružili še Rado Antolovič, Elen Twrdy, Andrej Šercer, Žiga Škerjanc in Alenka Žnidaršič Kranjc.

Prav Žnidaršič Kranjčevo, sicer predsednico uprave družbe Prva Group, se v medijih omenja kot najverjetnejšo kandidatko za mesto predsednice nadzornega sveta. Žnidaršič Kranjčeva za STA sicer pred samo sejo ni želela dajati nobenih izjav v zvezi z Luko Koper.

V skladu z nedavno sprejetimi spremembami statuta pa bodo imeli nadzorniki med drugim večji vpliv na sprejemanje pomembnih odločitev v družbi, saj bo za prenos in obremenitve nepremičnin v lasti Luke potrebno njihovo predhodno soglasje.

Razlog za hitro zamenjavo nadzornikov, ki so bili v funkciji le nekaj mesecev, je bilo imenovanje Gašparja Mišiča na čelo koprske družbe konec avgusta. Kljub temu pa kasnejše izjave prvega moža Soda Tomaža Kuntariča, da Gašpar Mišič ne predstavlja največje grožnje Luki, dajejo slutiti, da bodo nadzorniki Mišiču dali priložnost, da se izkaže.

Donedavni nadzorniki so svojim naslednikom prepustili tudi nalogo, da z novim predsednikom uprave podpišejo pogodbo o zaposlitvi. Gašpar Mišič je namreč na čelu Luke Koper že več kot mesec dni brez pogodbe, zaradi česar so nadzor sprožili tudi na republiškem inšpektoratu za delo. Mišič je sicer za Žurnal24 potrdil, da je prejšnji petek dobil prvo plačo oz. njeno akontacijo v znesku okoli 4600 evrov neto.

bat 32 |  16 .10. 2013 ob  11: 59
xyxyxy
oprosti mene nima zakaj bii strah marsikoga pa mora biti,slovenske novice fb luka koper.
fontanjan |  16 .10. 2013 ob  11: 11
Poleg tega, da ni nič razkril, btw za tisti dvojno plačan račun je bil denar vrnjen z obrestmi, samo je glumac glumac to namerno zamolčal, se z vsakim dnevom njegovega predsedovanja dela škoda Luki d.d. Ko ga bodo skinli, bodo začeli padat enomesečni okostnjaki iz omar. In teh po pričevanju zaposlenih ni malo.
xyxyxy |  16 .10. 2013 ob  10: 50
@bat32
Oprosti sem se zmotil v nazivu, pravilno je ŠEF INVESTIJSKE SLUŽBE, saj smo že vsi slišali o tistem famoznem prišparanem miliončku, ki je šel povečan za 1,5X za FC coper - kapositria.
Je pa mau nerodno tvoje 2x repliciranje z vprašanjem, ker se vidi, da je nekoga močno strah. Le zakaj, če je vse OK. E moj bat 32 obeva veva kaj to ime pomeni. Oprost za pomoto.
bat32 |  16 .10. 2013 ob  09: 50
malomarnega dela šefa varnostne službe ??????ma kdo si ti xyxyxy da to veš,mogoče še naprej kasiraš ali pa rihtaš posle.mogoče pa sediš v upravi in imaš pristop do podatkov.daj imej jajčka pa objavi nečednosti v luki luki koper.
bat32 |  16 .10. 2013 ob  09: 49
malomarnega dela šefa varnostne službe ??????ma kdo si ti xyxyxy da to veš,mogoče še naprej kasiraš ali pa rihtaš posle.mogoče pa sediš v upravi in imaš pristop do podatkov.daj imej jajčka pa objavi nečednosti v luki luki koper.
mario portić |  16 .10. 2013 ob  09: 32
ben Šperjo bo kaj, ala hiti ven ta imena in prišparane šolde... sem znal, da si samo mišek, ki pred kamerami zrase v podgano...falšon
xyxyxy |  16 .10. 2013 ob  08: 56
Pisalo se je pred dvemi meseci: "Če bom izvoljen in če mi bo dana možnost, da se izkaže resnica o nečednih poslih v Luki bom veseljni Sloveniji povedal resnico". In resnica je na dlani, ni nikakršnih nečednosti, razen malomarnega1x dela šefa varnostne službe in kao nekega dvojnega plačila računa.
Od velikih razkrotij nezakonitosti nič, nič, nič. A teh je toliko, da se še organom pregona rola, ker ne vejo, kje začeti. Ampak spoštovani predsednik Uprave, delate po 16 ur na dan, zaradi tega so vaši najbližji vsaj po mojem razmišljanju veliko prikrajšani, vas in delavskega skoraj ni več doma. Slednje nima veze ampak dokazuje, da se vlaga ogromen trud za odkrivanje nezakonitosti a teh ni.
Vejjezno je vse zakonito ali pa nočete kot vaši predhodniki videti resnice in opravičiti dosedanje zaupanje. Veselko in Brank sta vse skrivala, minimizirala, pospravila pod preprogo. Njun predhodnik pa je maloooooo čistil, saj veste kaj.
Torej gospod predsednik a bo al ne bo kaj od velikih besed in obljub?????????