NADALJUJE SE PRITISK NA VLADO ZA ODPRTJE ŠOL: Opozicija zahteva nujno sejo, oglasili so se tudi na primorski pedagoški fakulteti

Slovenija

LMŠ, SD, Levica in SAB zahtevajo nujno sejo odbora DZ za izobraževanje na temo vrnitve otrok v šole. Maša Kociper iz SAB je na novinarski konferenci povedala, da je potreben resen pogovor o tem, ali so javnozdravstvene koristi, da otroci niso v šolah, večje ali manjše od škode, ki zaradi tega nastaja otrokom.

"Menimo, da so koristi postale manjše in da je potrebno prisluhniti strokovnjakom z različnih področij," je povedala Kociprova. Dodala je, da bo seja "namenjena resnemu opozicijskemu pritisku na to, da se šole odprejo in da se vsi otroci vseh razredov vrnejo v šole in vrtce".

Luka Mesec (Levica) je v izjavi za medije povedal, da odpiranje in zapiranje šol "kaže na popolno odsotnost skrbi za ciljno populacijo, torej za otroke in starše" in pojasnil, da v Levici popolnoma razumejo nedeljske proteste pred šolami. Skrbi ga, ker je iz dneva v dan slabše in da je edini način, da se stvari v državi približno normalizirajo "to, da vlado čim prej zamenjamo".

Pedagoški fakulteti univerz v Ljubljani in na Primorskem pa sta na ministrico za izobraževanje, znanost in šport Simono Kustec naslovili javni poziv, da vsem učencem nižjih razredov osnovne šole zagotovi izvajanje pouka v šolskih prostorih. Opozarjajo, da je treba pri odločitvah o zapiranju šol upoštevati tudi psihološko in pedagoško stroko.

"Otroci za zdrav razvoj v prvih šolskih letih potrebujejo varno psihosocialno okolje, ustrezne in kontinuirane učne spodbude, razlage in navodila, gibanje ter medvrstniške stike, ki jim jih domače okolje lahko nudi le delno," so zapisali v javnem pozivu. V njem med drugim predlagajo, da naj se vsem delavcem v vzgojno-izobraževalnih ustanovah prednostno omogoči cepljenje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  01 .02. 2021 ob  17: 49
Veliko preveč jih prihaja na svet. Za odvečne je bila iznajdena država!
Kar poglejte si te odvečne! Pridobivajo si bogastva in pri tem obubožajo! Hočejo oblast in najprej lomilo moči, veliko denarja - ti siromašni!
Poglejte jih kako plezajo, ... ! Plezajo drug čez drugega in se tako vlečejo v blato in globočino.
Vsi hočejo k prestolu: to je njihova blaznost - kakor, da sedi na prestolu sreča! Pogosto je na prestolu blato - in pogosto je tudi prestol v blatu. (NIETZCHE)