NA ZABAVO SO SE 'POVABILI' KOPRSKI POLICISTI: Konec rojstnega dne z zajetnim kupčkom položnic

Kronika

Koprski policisti so ob 0.16 posredovali zaradi hrupa v zasebnem stanovanju. Ugotovili so, da je 26-letnica priredila rojstnodnevno zabavo in pri tem kršila javni red in mir. Policisti so ji izdali plačilni nalog, zoper vse udeležence zabave pa bo podan predlog za uvedbo prekrškovnega postopka pri Zdravstvenem Inšpektoratu RS (ZIRS) zaradi kršitve vladne uredbe.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah posredovali v 37 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 238 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so osebno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine in vlom v hišo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti posredovali v štirih primerih.

V zadnjih 24 urah so na območju PU Koper policisti obravnavali 12 ilegalnih prebežnikov.

Ilirskobistriški policisti so okoli 12. ure prijeli dva državljana Maroka, dva državljana Pakistana in šest državljanov Afganistana. Po policijskem postopku bodo osebe predvidoma danes vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

Italijanski varnostni organi so včeraj popoldan koprskim kolegom vrnili dva ilegalna prebežnika, državljana Afganistana in Pakistana, ki sta bila po predaji nastanjena v center za tujce v Postojni.

Neznanec je ponoči iz odklenjenega kombiniranega vozila, ki je bilo parkirano v Sv. Antonu, odtujil udarno kladivo in nekaj drugega orodja. 35-letnika je s tem oškodoval za približno 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Varnostnik je v trgovini v Luciji pri tatvini več živilskih izdelkov zalotil 24-letnika iz Žalca. Policisti, ki so prevzeli postopek, ga bodo kazensko ovadili, zoper njega pa bo predlagan tudi prekrškovni postopek pri ZIRS zaradi neupravičenega nahajanja izven občine prebivališča.

Včeraj ob 15. uri so policisti v Piranu 49-letnemu Ljubljančanu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Sledi hitri postopek z odločbo. Ker se je Ljubljančan neupravičeno nahajal izven občine bivanja tudi za njega sledi predlog ZIRS.

V zadnjem mesecu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo v Portorožu. Kaj je bilo ukradenega bo znano šele po prihodu lastnice hiše iz tujine. Policisti so na kraju opravili ogled, po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na koprsko tožilstvo.

Včeraj ob 19.20 je na Šmarski cesti v Kopru prišlo do prometne nesreče med 31-letnim voznikom osebnega vozila in 65-letnim kolesarjem. V prometni nesreči se ni nihče poškodoval, so pa policisti ugotovili, da je voznik avtomobila vozil brez vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo  zasegli. Prav tako je kolesarju izsilil prednost. Zoper voznika osebnega avtomobila sledi obdolžilni predlog, kolesarju pa je bil izdan plačilni nalog zaradi vožnje po pločniku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  02 .05. 2020 ob  10: 43
policija naj hitro intervenira tudi pri nabavah mask, rokavic, ventilatorjev, golfov in mercedezev !!!!!!!