NA VOLJO 100 DELOVNIH MEST: Izteče se rok za prijavo za nadzornike meje

Slovenija

Ministrstvo za notranje zadeve namerava zaposliti predvidoma sto kandidatov za delovno mesto - nadzornik državne meje. Rok za prijavo na razpis, ki sta ga konec avgusta objavila ministrstvo in policija, se izteče danes. Pogodbe o zaposlitvi za določen čas šestmesečnega usposabljanja z izbranimi kandidati bodo sklenjene predvidoma januarja 2020.

Kot so pojasnili na ministrstvu, so do srede prejeli 98 vlog. Po uspešno zaključenem usposabljanju bodo s kandidati sklenili pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas za opravljanje nalog varovanja schengenske meje in varovanja objektov, predvidoma na območju policijskih uprav Koper in Novo mesto.

Kandidati morajo imeti srednjo splošno ali strokovno izobrazbo, veljavno vozniško dovoljenje kategorije B, državljanstvo Slovenije in ustrezne psihofizične sposobnosti. Delo policista - nadzornika državne meje je pravo za vse, ki jih poleg "dinamičnega, nikoli dolgočasnega delovnika" zanima zlasti razgibano delo na terenu in na prostem, je še razvidno iz razpisa.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija