NA TITOVEM TRGU BO BUČNO IN VESELO: V sredo bo potekal sprejem v čast koprskim olimpijcem, ki so se borili v Tokiu

Koper

Na olimpijskih igrah v Tokiu je barve Slovenije branilo tudi pet Koprčank in Koprčanov. "Za njihovo borbenost in uvrstitve, za vse naše krike zmagoslavja in pogrizene nohte, za vse solze, ki smo jih potočili ob njihovih dosežkih, se jim bomo lahko zahvalili," so sporočili iz koprske občine. V sredo, 11. avgusta, ob 20. uri pripravljata Športna zveza Koper in Mestna občina Koper na Titovem trgu sprejem za olimpijce.

Vsa Slovenija je od 23. julija budno spremljala nastope vseh slovenskih predstavnikov v Tokiu, med katerimi je bilo tudi pet Koprčank in Koprčanov. Jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak sta tekmovanje razreda 470 na olimpijskih igrah v Tokiu končali na odličnem petem mestu, kajakašici Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman pa se iz Japonske vračata z uvrstitvama na 17. in 20. mesto. Slovenski košarkarji, med katerimi sta bila odlično razpoložena Vlatko Čančar in Gregor Hrovat, so se minuli konec tedna za bron pomerili z Avstralci in se uvrstili na izjemno četrto mesto.

Špeli, Anji, Veroniki, Vlatku in Gregorju bomo lahko zaploskali v sredo, 11. avgusta, ob 20. uri na Titovem trgu v Kopru. Športna zveza Koper in Mestna občina Koper namreč pripravljata sprejem v čast koprskim olimpijcem, ki so se borili v Tokiu. Nastopila bo skupina Gedore, vstop na prizorišče pa bo omogočen vsem, ki bodo izpolnjevali pogoj PCT.

Še pred uradnim sprejemom na Titovem trgu pa navijaška skupina Dvanajsti Kopra poziva k zboru pri olimpijskem bazenu v Kopru ob 19. uri. Povorka se bo nato z olimpijci na čelu odpravila po Piranski ulici do Pristaniške, mimo Taverne do Verdijeve ulice na Titov trg. "Pokažimo, da Koper diha z našimi olimpijci! S seboj prinesite zastave, šale in druge navijaške rekvizite!" pozivajo Dvanajsti Kopra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija