NA STAROD JE PRIPELJAL ZADET: Pri tovornjakarju našli še dodatno zalogo

Kronika

Na mejnem prehodu Starod so policisti na vstopu v državo pri kontroli 26-letnega voznika tovornega vozila, državljana BiH, včeraj našli in zasegli manjšo količino posušenih rastlinskih delcev. Vozniku je bil odrejen hitri test na droge, ki je bil pozitiven na canabis, prav tako mu je bil odrejen strokovni pregled, a ga je voznik odklonil. 

Tujca so policisti privedli k sodniku za prekrške, zaradi posesti prepovedane droge pa zanj uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku, so sporočili s koprske policiske uprave.

Policisti PUe Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 39 primerih in na številko 113 prejeli 152 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali po dve poškodovanji tuje stvari, dve tatvini in prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali trikrat.

V okolici Ankarana je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel denar in zlatnino.

V Kopru je neznani storilec vstopil v odklenjeno stanovanje in iz njega odtujil denarnico z 200 evri gotovine.

Ob 21.53 so policisti v Pivki ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Pivke, ki nima vozniškega dovoljenja. V postopku so ugotovili še, da je voznik za vožnjo uporabljal ponarejene registrske tablice, za kar ga bodo kazensko ovadili. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu osebno vozilo zasegli, sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 18 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Štiri državljani Afganistana so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom, postopki z ostalimi prav tako državljani Afganistana pa še potekajo.

Policisti so pri Obrovu ustavili 45-letnega drž. Srbije, ki je v vozilu prevažal štiri državljane Afganistana. Ti so v državo vstopili na nedovoljen način. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, zoper državljana Srbije pa bodo podali kazensko ovadbo, so še zapisali na PU Koper. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  22 .01. 2022 ob  10: 54
trava naj se legalizira, da bo služila država in ne mafija