NA SOJENJU ZA UGRABITEV V ANKARANU: Kadivec toži nad slabim počutjem, zdravnica pravi, da ni ovir

Kronika

Na koprskem okrožnem sodišču se nadaljuje sojenje trojici obtoženih ugrabitve pokojnega Danijela Božića. Sojenje so že nekajkrat ovirale zdravstvene razmere, obramba Klemna Kadivca pa je včeraj predlagala, da se naroka ne opravi zaradi slabega zdravstvenega stanja obtoženca, a je sodišče narok vendarle izpeljalo.

Kadivčev zagovornik Dejan Marković je ob začetku včerajšnjega naroka pojasnil, da je stopil v stik s svojim varovancem, ki mu je povedal, da se zelo slabo počuti. Kadivec naj bi tožil za bolečim grlom in splošno slabostjo, pri čemer je to povedal tudi v priporu, kjer se nahaja, a da ga zdravnica ni niti pregledala. Marković je nato predlagal, da se naroka ne opravi, saj da Kadivec ni sposoben spremljati obravnave.

Sodnica Nataša Tomazini Tonejc je navedla, da je zjutraj prejela obvestilo, da so Kadivca testirali glede morebitne okužbe z novim koronavirusom, a da je bil test negativen. Kot je dodala, so bile navedbe pripornika obravnavane, vendar je bila zdravnica mnenja, da ni ovir za to, da bi Kadivec spremljal obravnavo. Zato sodnica predlogu obrambe ni ugodila.

Zmes za glavobol ali redčenje heroina?

Ob prisotnosti vseh treh obtoženih, vključno z Draganom Čikojevićem, ki je bil vmes odsoten in je sodnica začasno postopek zoper njega izločila, so narok nadaljevali z izvajanjem sicer že prebranih dokazov, na katere pa se je tokrat odzvala Čikojevićeva obramba.

Tako je iz poročila o hišni preiskavi na domu Čikojevića razvidno, da so tam našli manjšo količino zmesi paracetamola in kofeina, ki se uporablja tudi za redčenje heroina.

Čikojevićeva zagovornica Klementina Fincinger je ob tem opozorila, da je šlo za manj kot gram zmesi in da se tako majhna količina ne uporablja za redčenje heroina. Se pa sama zmes uporablja tudi za blaženje glavobola, je dodala.

Zatem so prebrali tudi anonimno prijavo, ki je leta 2019 prišlo na ministrstvo za notranje zadeve in po kateri naj bi v Čikojevićevi hiši proizvajali in prodajali prepovedane droge.

Fincingerjeva je postavila pod vprašanje verodostojnost anonimke, na kateri so med drugim trije različni žigi in dva različna datuma, kuverte, v kateri naj bi se pismo nahajalo, pa sploh ni. Iz dopisa kranjskih kriminalistov izhaja, da so anonimno pismo poslali na Generalno policijsko upravo z navadno pošto.

Truplo našli dva tedna po ugrabitvi v Ankaranu

Obtožnica Klemnu Kadivcu, črnogorskemu državljanu Bojanu Stanojeviću in Draganu Čikojeviću očita, da so skupaj s še neznanima storilcema podrobno načrtovali ugrabitev pokojnega Božića in poskušali ugrabiti Žarka Tešanovića z namenom, da jima povzročijo najmanj hude poškodbe. S tem naj bi ju prisilili, da opustita posle s prepovedanimi drogami, ter izsilili informacijo o tem, kje je ukradeno blago oz. denar.

35-letnega Božića so decembra 2019 po tistem, ko je dobra dva tedna prej izginil v Ankaranu, našli mrtvega v okolici Kranja, umrl pa je zaradi nasilnega dejanja.

Šest praznih plastenk varikine ob truplu

Po poročanju medijev so policisti ob odkritju pokojnika našli vidne poškodbe na glavi, oči je imel prelepljene z lepilnim trakom. Med pregledom trupla so našli tudi več nabojev. Bunda, v katero je bil oblečen, je bila razbarvana in na več mestih poškodovana, ob truplu so med drugim našli tudi šest praznih plastičnih embalaž varikine.

Policija je ob njegovem izginotju na območju Ankarana obravnavala kaznivi dejanji nasilništva ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Istega dne je policija tudi prijela 29-letna državljana Slovenije in Črne gore, za oba je preiskovalni sodnik tedaj odredil pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  24 .02. 2022 ob  16: 53
Kadivec?