NA SMUČANJE ŽE TA KONEC TEDNA: Prva slovenska smučišča zaganjajo svoje naprave

Slovenija

Ugodne vremenske razmere bodo na nekaterih slovenskih smučiščih že ta konec tedna omogočile smuko najbolj neučakanim ljubiteljem zimskih radosti. Prvi so vrata novinarjem-smučarjem že danes odprli na Golteh, kjer se lahko pohvalijo tudi z nekaj novostmi. Ta vikend bodo naprave zagnali še na Rogli, Kaninu, Krvavcu in Mariborskem Pohorju.

Na Golteh, kjer so pred novo sezono odprli 12 novih sodobno opremljenih apartmajev za hotelom in tik ob smučišču, so za izdelavo snega dobro izkoristili hladno vreme. Ker za zdaj še ne bodo obratovale vse naprave, zagotovo pa bosta odprti sedežnica Smrekovec in proga Blatnik, bodo prvi obiskovalci lahko smučali po ugodnejših cenah odrasli za 20, otroci pa za 13 evrov.

Smučarsko sezono v soboto začenjajo tudi na Rogli, kjer so ob nekaj naravnega snega smučišča dodatno zasnežili s snežnimi topovi. Uvodni smučarski vikend bo med 9. in 16. uro obratovala štirisedežnica Planja ter vlečnici Uniorček 1 in Košuta, pri čemer bo karta za odrasle stala 15, otroška pa devet evrov. Uradno bodo sicer začetek sezone na Rogli obeležili 15. decembra s smučarsko zabavo na terasi Mašinžage.

Zaradi pomanjkanja naravnega snega tekaške proge na Rogli še niso urejene. Hkrati s smučiščem se znova odpira tudi adrenalinsko sankališče Zlodejevo. Nočna smuka pa se bo predvidoma začela 20. decembra.

Na mariborski strani Pohorja uradni zagon smučarskih naprav načrtujejo za sredi decembra, zaradi ugodnih razmer pa so se prvo smuko odločili omogočiti že to soboto, ko bodo zagnali vlečnici Areh in Cojzerica. Na obeh progah so namreč v preteklih dneh ob nizkih temperaturah izdelali dovolj snega. Kot so sporočili iz Marproma, bosta od sobote obratovali med 9. in 16. uro, sprva po promocijski ceni 17 evrov za odrasle, 14 evrov za mladino in deset evrov za otroke.

Ta vikend bo obiskovalcem na Pohorju na razpolago tudi smučarski avtobus na relaciji BellevueAreh, ki bo vozil skladno z že ustaljenim voznim redom in bo za imetnike smučarskih vozovnic brezplačen.

Na najvišjem slovenskem smučišču Kanin bodo naprave prav tako zagnali že ta konec tedna, saj bodo v soboto odprli proge Prevala, Sedlo in Podi, medtem ko na območju Selle Nevee (Na Žlebeh) na italijanski strani za zdaj še ne bodo obratovali.

Ob začetku sezone bo že v soboto veselo tudi na Krvavcu, kjer bodo po otvoritveni smuki popoldne na krvavški plaži prižgali novoletne luči, kabinska žičnica pa bo ta dan vozila do 20. ure. Za začetek sezone bodo obratovale šestsedežnica Vrh Krvavca, štirisedežnica Tiha dolina, dvosedežnica Njivice 1 ter vlečnica Luža.

Smučarji pa se lahko v soboto odpravijo tudi v Kranjsko Goro. Kot so sporočili iz RTC Žičnice Kranjska Gora, bo med 9. in 16. uro obratovala vlečnica Mojca 1, smuka pa bo za vse smučarje brezplačna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija