NA PRODAJ JE HIŠA FREDDIEJA MERCURYJA: Agencija jo opisuje kot nepremičnino, ki nudi občutek domačnosti (FOTO)

Svet

Posestvo Freddieja Mercuryja v Londonu, znano kot Garden Lodge, išče novega lastnika preko globalne nepremičninske agencije s sedežem v Londonu, Knight Frank. Hišo bi lahko prodali za več kot 34 milijonov evrov.

Hiša, zgrajena leta 1907, je bila po nakupu preoblikovana po okusu Mercuryja s pomočjo arhitekta. Agencija jo opisuje kot nepremičnino, ki nudi občutek domačnosti. Dvonadstropna dnevna soba z velikimi okni je bila prostor, kjer je Mercury hranil svoj klavir. Jedilnica, pobarvana v njegovo najljubšo barvo, in vrt, zasnovan v japonskem slogu, dopolnjujejo edinstven čar posestva.

Zgornje nadstropje hiše vključuje glavni apartma z impresivno garderobo, opremljeno z ogledali od tal do stropa. V tej garderobi je pevec shranjeval svoje odrske kostume.

Po Mercuryjevi smrti leta 1991 je hišo in premoženje dedovala njegova prijateljica in nekdanja zaročenka Mary Austin. Lani je napovedala, da ne bo več skrbela za njegovo premoženje.

Agencija je povzela besede Austinove: "V vsaki sobi je ogromno ljubezni in topline. Zdaj, ko je hiša prazna, sem se spomnila trenutka, ko sva prvič stopila vanjo. Odkar sva s Freddiejem stopila skozi legendarna zelena vrata, je bilo to mesto miru."

Na lanski dražbi so bili ponujeni številni osebni predmeti Freddieja Mercuryja, med njimi rokopisi uspešnic skupine Queen, pohištvo in slike. Vrhunec dražbe je predstavljal klavir Yamaha, na katerem je ustvaril skoraj vse svoje najbolj znane skladbe, ki so ga prodali za več kot dva milijona dolarjev (1,8 milijona evrov) pri družbi Sotheby's.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija