NA MEJI PRI AVSTRIJCU NAJPREJ ODKRILI AMFETAMINE, POTEM PA ŠE TO: Končal je v priporu

Kronika

V petek, 3. decembra, ob 19.40 so policisti na mejnem prehodu Dragonja v vozilu 31-letnega državljana Avstrije našli dva PVC zavitka s prepovedano drogo. Preliminarni test je pokazal, da gre za 1132 g amfetamina. Zaradi suma izvrševanja kaznivega dejanja mu je bila odvzeta prostost in zaseženo vozilo. Kriminalisti so pri preiskavi vozila našli še 47 gramov kokaina. S kazensko ovadbo je bil v nedeljo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 138 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 345 klicev. Obravnavali so 25 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in štiri tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo deset intervencij.

V petek, 3. decembra, popoldan so policisti v Kortini ustavili osebni avto, 55-letnenu vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, katerega ni opravil po navodilih proizvajalca, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, tega pa je odločno odklonil. Odredili so mu pridržanje. V postopku je žalil policiste, se pasivno upiral in ni upošteval ukaza policista. Sledi mu obdolžilni predlog za več kršitev: zaradi uporaba svetlobnih opozorilnih znakov, ker ni ustavil na zvočne in svetlobne znake policistov, ker je vozil čez polno črto, ker je odklonil strokovni pregled in ker je vozil brez obvezne opreme.

Po 22. uri so policisti v Sečovljah ustavili 54-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.69 mg/l, v Dekanih pa 39-letnega voznika začetnika, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.32 mg/l.

Obema so odvzeli vozniško dovoljenje, sledi jima obdolžilni predlog.

V soboto, 4. decembra, ob 3. uri so v Kopru ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,44 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 4.52 pa so v Kopru ustavili 54-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, poleg tega je opravil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,52 mg/l izdihanega zraka. Zasegli so mu vozilo, sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo, 6. decembra, ob 2.23 so policisti v Izoli ustavili 34-letno voznico osebnega avtomobila, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.60 mg/l. Sledi ji obdolžilni predlog.

Alkohol v prometu

V preteklem vikendu so policisti na območju Policijske uprave (PU) Koper ustavili 135 vozil in voznike preizkusili z alkotestom. V desetih primerih je bil preizkus pozitiven. S takšnimi nadzori bodo nadaljevali do konca leta, so sporočili s koprske policijske uprave.

"Opiti vozniki so nevarni vozniki, vožnja pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi pa ima lahko resne posledice za voznika, njegove sopotnike in ostale udeležence v prometu. Za volan le trezni! Za prometno varnost smo odgovorni prav vsi prometni udeleženci. Če ste opiti, ne sedajte za volan, temveč si prevoz na zabavo in z nje načrtujte v naprej," so še zapisali. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija