NA LEVI STRANI KOŠARICA A, NA DESNI PA D: 23-letnica operacijo zavrača! (FOTO)

Trendi

23-letna Becca Butcher je ženska, ki si upa odprto spregovoriti o redkem in malo poznanem sindromu, njeni dojki sta namreč bistveno različnih velikosti. Spregovorila pa je tudi o tem, zakaj je zavrnila operacijo, s katero bi ji izenačili velikost prsi.

Becca Butcher ima poljski sindrom, kar pomeni da je ena njena dojka bistveno manjša od druge. Tako se njena desna dojka prilega košarici velikosti D, njena leva pa velikosti košarice A. Čeprav je upravičena do brezplačne kozmetične operacije, ki bi izenačila videz njenih dojk, si tega ne želi. Pravi namreč, da jih ni potrebno popravljati.

Zaradi njenih prsi so jo v šoli pogosto zafrkavali, sošolci pa so ji govorili, da nikoli ne bo našla moškega, ki bi si jo želel. "Nočem operacije in ne želim se spreminjati, želim si živeti s tem," je dejala in dodala, da ima rada svoje telo takšno, kakršno je.

Poljski sindrom je prirojena napaka, za katero so značilne nerazvite prsne mišice in včasih kratki prsti na eni strani telesa. Pogostejši je pri moških, med njimi pa je tudi nekaj znanih osebnosti, kot sta televizijski in radijski voditelj in producent Jeremy Beadle ter španski voznik formule Fernando Alonso.

23-letnica si prizadeva s svojim odprtim pristopom navdihniti druge ženske, da se svojega telesa ne bodo sramovale. V najstniških letih je bila zaradi tega večkrat pri zdravniku in vsi so ji govorili, da je to najbrž zato, ker še ni dosegla pubertete.

Po napotitvi k specialistu so Becci ponudili operacijo izenačevanja dojk, ki bi ga krilo zdravstvo, a je operacijo zavrnila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija