NA HRVAŠKEM REKORDNO ŠTEVILO MRTVIH ZARADI COVIDA: Še huje v Bolgariji, kjer je polno cepljenih le 27 odstotkov prebivalcev

Svet

Na Hrvaškem so v minulih 24 urah potrdili 4966 okužb z novim koronavirusom, medtem ko je število smrti zaradi covida-19 doseglo 59, kar je nov rekord, poroča hrvaški spletni portal Index. Med umrlimi je 17 polno cepljenih in en cepljen z enim odmerkom. Delež pozitivnih testov je bil tokrat 38,4-odstoten.

V hrvaških bolnišnicah se zdravi 1952 covidnih bolnikov, od tega jih je na ventilatorjih 253.

Tudi iz Bolgarije danes poročajo o rekordnem številu smrti zaradi covida-19. V minulih 24 urah so namreč potrdili 5286 okužb z novim koronavirusom in kar 324 smrti, poroča britanski Reuters. V Bolgariji je bilo proti covidu-19 doslej polno cepljenih le 27 odstotkov polnoletnih, kar je najnižji delež v EU.

Rekordne dnevne poraste okužb je sedemmilijonska Bolgarija beležila konec oktobra, medtem ko je teh zdaj že nekoliko manj. Je pa zato zdaj z zamikom vse dosedanje rekorde preseglo število smrti zaradi covida-19 v enem samem dnevu. V bolnišnicah je več kot 8500 covidnih bolnikov, od tega 734 na intenzivni negi.

Po podatkih Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) je bilo v Bolgariji doslej proti covidu-19 polno cepljenih le slabih 27 odstotkov odraslih, kar je najmanj v uniji. Potem ko so 21. oktobra v državi uvedli pogoj PCT za vstop v večino zaprtih prostorov, se je na novo z vsaj enim odmerkom cepilo več kot 250.000 Bolgarov, poroča Reuters.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija