NA CESTAH POVSEM ZIMSKE RAZMERE, TA DVA PA TAKOLE: Popolnoma obrabljene pnevmatike (FOTO)

Kronika

Mariborski policisti so v torek obravnavali voznika dveh tovornih vozil, ki zaradi obrabljenih pnevmatik nista izpolnjevala tehničnih pogojev za udeležbo v prometu. Ker so na cestah še vedno zimske razmere, ki s seboj prinašajo dež, meglo, sneg in poledico, bodo tudi v prihodnjih dneh nadzirali ustrezno opremljenost vozil.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je v obeh primerih šlo za slovenska tovornjaka. Pri prvem, ki ga je sicer vozil tujec, a je šlo za vozilo podjetja iz okolice Maribora, so bile pnevmatike že povsem brez profila, vidno poškodovane pa so bile tudi na drugem tovornem vozilu, ki ga je vozil slovenski državljan.

Ob tem so pri slednjem tudi ugotovili, da je prevažal za dobrih osem ton več tovora, kot je bila največja dovoljena masa, predpisana za to skupino vozil. Voznikoma so policisti na kraju izrekli globi, zoper podjetji, katerih last sta bili vozili, pa so uvedli prekrškovni postopek.

Policisti ob tem znova opozarjajo, da sta dodatna previdnost in večja pozornost v zimskih razmerah nujni, a za varno vožnjo še vedno premalo, saj mora biti vozilo tudi tehnično brezhibno in ustrezno opremljeno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija