NA BOVŠKEM ISKALI NEMŠKEGA PLANINCA Z OTROKOM: V dolino sta se vrnila nepoškodovana in izčrpana, kje sta preživela noč?

Slovenija

V petek, 5. avgusta, ob 20.36, je bila Policija obveščena, da sta se na območju Zadnjiškega Ozebnika, 2.048 metrov visoke gore v Zahodnih Julijskih Alpah, nad dolino Trente (Občina Bovec) izgubila dva pohodnika, državljana Nemčije. 

Kasneje je bilo ugotovljeno, da sta se oba tuja državljana tega dne odpravila iz parkirišča v dolini Zadnjice, kjer sta pustila osebni avtomobil in se odpravila v smeri planine Lepoč ter naprej do Zadnjiškega Ozebnika. Po prijavi so posredovali gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS z Brnika, ki so s helikopterjem Letalske policijske enote pregledali območje, kjer sta se tujca izgubila, vendar ju reševalci in policisti niso našli.

Iskalna akcija pogrešanih nemških državljanov, 48-letnega moškega in otroka, na območju Zadnjiškega Ozebnika je bila v petek zvečer začasno prekinjena in se je nadaljevala v soboto zjutraj, o čemer smo že poročali. Pri iskanju so poleg reševalcev GRS Bovec sodelovali tudi policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica, prav tako je bil v iskanje pogrešanih oseb ponovno vključen tudi helikopter Letalske policijske enote.

V soboto nekaj minut po 10. uri dopoldne so bili policisti obveščeni, da sta se pogrešana planinca, oba nepoškodovana in izčrpana, preko planine Lepoč vrnila v dolino in se odpeljala v smeri Trente oz. v Bovec.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da sta oba tujca noč preživela in delno prespala v manjši dolini z zelo strmim pobočjem in gosto poraščeno z drevjem. Takoj ob svitu v soboto zjutraj sta splezala po pobočju na manjšo jaso in se nato spustila po zelo strmem in kamnitem pobočju ter nadaljevala pot v smeri doline do njunega parkiranega avtomobila v dolini Zadnjice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija