NA BENCINSKO ČRPALKO BREZ PCT-JA: A to ne velja za te izjeme!

Slovenija

Med izjeme obveznega izpolnjevanja pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT) na bencinskih servisih so uvrščene zgolj osebe, ki opravljajo naloge v sektorju mednarodnega prevoza in Slovenijo zapustijo v 12 urah po prehodu meje za oskrbo na bencinskih servisih, so potrdili na ministrstvu za gospodarstvo.

Po informacijah STA so bili upravljavci bencinskih servisov v dvomih, ali se izjema pogoja PCT nanaša le na osebe v tranzitu ali na vse uporabnike storitev.

V odloku, ki ga je vlada sprejela v četrtek in začne veljati v soboto, je med drugim namreč zapisano, da "omejitve ne veljajo v primerih nujne oskrbe z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami, zagotavljanja javnega reda in miru, varnosti in obrambe, nujnih zdravstvenih storitev, nujnih postopkov socialne in družinske problematike ter nujne osebne asistence, zaščite in reševanja ter za osebe, ki opravljajo naloge v sektorju mednarodnega prevoza in Republiko Slovenijo zapustijo v 12 urah po prehodu meje, za oskrbo na bencinskih servisih".

Upravljavci so bili v dvomu, ker da iz odloka ni razvidno, ali se odprava omejitev na bencinskih servisih nanaša na osebe v tranzitu, ali gre za naštevanje izjem na splošno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bella |  18 .09. 2021 ob  12: 40
Hvala Bogu, zmagal razum. Danes na treh crpalkah brez problema tocili, placali, vsi normalni in vse ok.
Hvala, crpalkarji! Povlecem nazaj jezo na vas izpred 3 dni!
Op: se vedno zdravorazumski ljudje zagovarjamo masko, cepljenje in testiranje, ce se ljudje tako bolje pocutijo.
Tisti, ki imajo kakrsenkoli dvom, naj ravnajo drugace
Zivimo zdravo, gibajmo se, spimo dovolj, bodite dobri, delajmo dobro - nalozba v bodocnost in svetlo prihodnost naroda!