MOTORISTU SE UTRGA, ZAČNE MLATITI PROTESTNIKE: Sedeli so na asfaltu in blokirali tri prometne pasove (VIDEO)

Svet

Šokanten posnetek prikazuje besnega moškega, kako skoči na avtocesto B36 blizu Viktorijinega stolpa v Mannheimu in začne pretepati več aktivistov iz nemškega gibanja za zaščito podnebja, Zadnja Generacija. Po poročanju nemškega časnika Bild.de je 29-letnega motorista aretirala policija. To se je zgodilo le nekaj dni potem, ko je jezen policist okoljevarstvenika, ki je blokiral most, polil z rastlinskim oljem.

Napadalec je bil eden od več razjarjenih voznikov, ki so se soočili z okoljevarstveniki, ki so oblekli oranžne uniforme, sedeli na asfaltu in blokirali tri prometne pasove. Ko protestniki niso hoteli vstati in se umakniti, je moški 'eksplodiral', delil udarce in aktiviste vlekel stran.

Policija je za napad izvedela naslednji dan in aretirala osumljenca v Ludwigsburgu, kjer so ga zaslišali. Zdaj se sooča s kazenskimi obtožbami zaradi napada. Aimee van Baalen, govornica skupine aktivistov, ostaja zavezana njihovim protestom. Trdi, da jih nasprotovanje ne bo odvrnilo od njihovega poslanstva, da opozorijo na podnebne spremembe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  10 .09. 2023 ob  16: 03
Aktivisti unicujejo gospodarstvo.
Noben ne vidi da bodo cene goriva,plina,elektrike in mesa sle gor ker bo vecje povprasevanje kot ponudba.
Valda pri enemu ki ima denar se ne bo poznalo,poznalo se bo pri upokojencih in tistih z minimalno placo.
Pa da bi vsaj melo vse skupaj eno logiko in se spravli na recnicne onesnazevalce planeta kot so revne drzave ki mecejo smeti v reke in palijo vse zivo.
vseved |  10 .09. 2023 ob  14: 11
11
Bravo motorist.