MORJE USODNO ZA NAJSTNIKA: 17-letnika ožgalo eno izmed najbolj strupenih bitij na svetu

Kronika

V Avstraliji je umrl najstnik, potem ko ga je v morju ožgala smrtonosna avstralska škatlasta meduza, so sporočile tamkajšnje oblasti. Gre za prvi zabeleženi primer smrti zaradi ožiga te meduze po letu 2006, je dejala avstralska morska biologinja Lisa-Ann Gershwin.

Fotografija je simbolična.

Zdravstvene oblasti so sporočile, da je 17-letnika 22. februarja smrtonosna meduza ožgala, ko je plaval v morju v bližini kraja Bamaga pri Cape Yorku na severu Avstralije, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po podatkih policije so ga z letalom prepeljali v bolnišnico, kjer je umrl 1. marca.

Tudi zadnji smrtni primer zaradi ožiga škatlaste meduze se je pred petnajstimi leti zgodil v kraju Bamaga, je za avstralsko televizijo ABC dejala Gershwinova.

Avstralska škatlasta meduza, znana tudi kot morska osa, je med najbolj strupenimi bitji na svetu. Prebiva predvsem v obalnih vodah na območju severne Avstralije, kjer oblasti kopalce pozivajo, naj se izogibajo kopanju v morju zlasti v poletni sezoni, če že gredo v morje, pa naj nosijo zaščitna oblačila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija