"MOJSTRSKI" LOPOV V SLAVONIJI DOBESEDNO "IZVISEL": Tega podviga ni dobro načrtoval (FOTO)

Kronika

V petek popoldne so bili gasilci v hrvaškem kraju Radovanje pozvani na nekoliko nenavadno, predvsem pa nepričakovano reševanje. Na zapuščenem gradbenem žerjavu je namreč v zraku obvisel tat.

Poklicni gasilci iz Slavonskega broda in prostovoljni gasilci iz Oriovca so klic na pomoč prejeli v petek ob 18.44. Z zapuščenega gradbišča v naselju Radovanje jih je poklical moški, ki je obvisel v zraku na visokem žerjavu.

Eden izmed poklicnih gasilcev se je opremljen s planinsko opremo povzpel do moškega, pod žerjavom pa so ostali namestili zračno blazino. "Intervencija je bila uspešno opravljena s spustom osebe z žerjava, nato so jo pregledali reševalci nujne medicinske pomoč," so na svojem Facebooku zapisali prostovoljni gasilci.

Kako je moški sploh končal na žerjavu?

Policisti so ugotovili, da je 30-letnik splezal na gradbeni žerjav, s katerega je odstranil več kovinskih verig za dvigovanje tovora in jih poskušal ukrasti. Podvig se mu je izjalovil, saj je pozabil na eno malenkost – kako priti ponovno na tla.

Ukradene verige bodo predali lastniku, kot tudi podatke storilca za morebitno uvedbo zasebne tožbe, poročilo brodsko-posavske policijske uprave povzema 24sata.hr.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija