MLADOLETNI KOLESARJI PADLI SEDEM METROV V GLOBINO: Vdrl se je pod na stolpu skakalnice

Kronika

V kolesarskem parku v naselju Dolenji Lazi v občini Ribnica je v četrtek nekaj po 20. uri šest mladoletnikov skakalo po kolesarski skakalnici, pri čemer se je vdrl pod na stolpu skakalnice. Padli so sedem metrov globoko in se pri tem poškodovali. Posredovali so gasilci in reševalci, ki so vseh šest poškodovanih prepeljali v UKC Ljubljana. Trojico mladoletnih fantovbodo še danes odpustili iz bolnišnice. V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana ostajajo še trije, dva imata nekoliko težje poškodbe hrbtenice in rok, pri tretjem preiskave še potekajo, so pojasnili v UKC Ljubljana.

Kot je povedal vodja gasilske intervencije Nejc Mohar, so gasilci na kraju nesreče, o kateri so bili obveščeni ob 20.30, nudili prvo pomoč poškodovanim. Štiri osebe so se ob nesreči težje poškodovale, dve lažje, nihče pa ni življenjsko ogrožen, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Po besedah vodje gasilske intervencije ima ena oseba odprti zlom, ena je dobila udarec v kolk, pri treh pa so sumili na poškodbo hrbtenice.

Intervencijo je Mohar zaradi števila poškodovanih, ki so vsi potrebovali prevoz v bolnišnico, označil za zahtevno. Pri oskrbi in prevozu v bolnišnico so tako pomagale enote nujne medicinske pomoči iz Ribnice, Novega mesta, Postojne in Ljubljane.

Vzrok za nesrečo je bila po Moharjevih besedah preobremenitev lesene konstrukcije poda na stolpu skakalnice. Po njegovih informacijah kolesarski park, ki je sicer v lasti Kolesarskega kluba Ribnčan, ni več v obratovanju. V Kolesarskem klubu Ribnčan nesreče niso želeli komentirati. 

Župan občine Ribnica Samo Pogorelec obžaluje, da je do nesreče prišlo. Kot je dejal, se je ta zgodila na zasebnem zemljišču, kjer so upravljavci kolesarskega parka mlade do sedaj s tablami in zaščitnimi trakovi stalno opozarjali na morebitno nevarnost v sicer dotrajanem, okrog desetletje starem objektu. Po njegovih informacijah so kolesarski park lastniki ravno želeli podreti ter sanirati in spraviti v prvotno obliko. Povedal je tudi, da mladi ob nesreči na objektu niso bili s kolesi.

Ogled kraja nesreče so opravili tudi policisti, ki nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo o vseh zbranih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija