MLADI PRIMOREC, KI NA TEKMOVANJIH DOSEGA ZAVIDLJIVE USPEHE: Oskar Poberaj je svoj prvi gokart dobil pri treh letih (FOTO)

Slovenija

Devetletni Oskar Poberaj iz Nove Gorice izhaja iz dirkaške družine. Oče Miha je treniral karting in kasneje motokros, babica in dedek sta bila zelo uspešna v rallyju, pradedek pa je dirkal z motocikli. Nič čudnega torej, da je že pri treh letih dobil prvi gokart in se navdušil nad hitrostjo. Komaj štiri leta je dopolnil, ko se je spomladi 2015 v kategoriji R1 MINI 50 udeležil prve dirke. Kljub temu, da je tekmoval tudi proti nekaj let starejšim fantom, je naslednjo sezono zabeležil prve zmage in osvojil skupno prvo mesto v pokalu Sportstil oziroma državnem prvenstvu.

Leta 2017 je Oskar s šestimi leti, najmlajši od vseh, "preskočil" v višjo kategorijo MICRO MAX, kjer gokarti dosežejo 100 km/h. Uspešno se je boril s starejšimi in vseskozi napredoval, v naslednji sezoni pa je državno prvenstvo končal na petem mestu.

UPORABA EASYPARK APLIKACIJE SE OBRESTUJE: Plačaš le toliko, kolikor parkiraš (VIDEO)

EasyPark aplikacija, ki omogoča enostavno plačevanje parkirnine, je sedaj na voljo v vseh štirih obalnih občinah. Parkirnino lahko plačate z mobilno aplikacijo ali SMS-om Uporaba EasyParkove storitve je ali SMS-om. varna in enostavna ter lahko poteka na dva načina, z mobilno aplikacijo Velika prednost uporabe aplikacije je t. i. minutno parkiranje.

Vseskozi ga spremlja oče Miha, ki je njegov mehanik, učitelj in podpornik. Njegova je bila tudi odločitev, da se Oskar pri osmih letih poskusi uveljaviti na mednarodnem nivoju. Dirke WSK (World Series Karting), na katerih tekmujejo najboljši kartisti iz vsega sveta, so večinoma v Italiji in tam Oskar zadnji dve leti preživi zelo veliko vikendov.

Tekmuje v kategoriji 60 MINI, v kateri tekmujejo otroci stari med 8 in 13 let. Je eden izmed najmlajših, a učiti se od najboljših in z njimi tekmovati, je edina prava pot do uspeha, je prepričan njegov oče.

Oskar na dirki WSK Super Master Series v Adriji, blizu Roviga

Na dirki WSK Euro Series v Sarnu, blizu Napolija, ki je potekala od 8. do 12. julija, je Oskar prvič prišel v finale, med 34 najboljših. Pred finalom, v posameznih kvalifikacijskih dirkah je bil šesti in deseti. Na dirki Trofeo d`estate, ki je 19. julija potekala v Lonatu blizu Gardskega jezera, je v konkurenci 32-ih voznikov iz 11-ih držav finalno dirko končal na osmem mestu.

Oskar z očetom  

Pot do vrha v svetovnem kartingu je še dolga, ima pa Oskar pri tem vso podporo družine. Spremljate ga lahko na njegovi Facebook in Instagram strani.    

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija