MITJA GASPARINI O SLOVENSKI BRONASTI MEDALJI: "Fantje so pokazali odlično igro"

Izola

Mitja Gasparini, slovenski odbojkarski veteran, ki je bil od leta 2005 član slovenske odbojkarske reprezentance in je odigral zanjo več kot 200 nastopov, je za Regional komentiral velik uspeh slovenskih odbojkarjev v Ligi narodov. Bronasta medalja je izjemen rezultat, uspeh pa je delo celotne ekipe, ki je prikazala odlično igro. "Temelji so zelo dobro postavljeni, potrebno je le nadaljevati in trenirati do odhoda na Japonsko z voljo in željo, da bi se uvrstili in igrali na Olimpijskih igrah," meni Gasparini.

"Odličen rezultat!" je navdušen Mitja Gasparini nad igro, ki so jo pokazali slovenski odbojkarji na evropskem prvenstvu. Med igralci ne želi izpostavljati nikogar, saj meni, da za velikim uspehom stoji celotna ekipa. "Fante poznam že dvajset let in vem, kaj so sposobni. Prikazali so odlično igro. Upali smo seveda na največ, a Poljska je bila na koncu močnejša in je bilo treba priznati premoč."

O zmagi na koncu odločajo podrobnosti v igri, saj so na tako visokem nivoju razlike med ekipami minimalne. 

"Na tem nivoju med ekipami ni velike razlike, o zmagi na koncu odločijo detajli, kot so na primer malo boljše rešena atipična situacija, ali malce več potrpežljivosti v ključnih trenutkih... To na koncu naredi tisto razliko, ki pelje k zmagi," je pojasnil Gasparini razplet tekme s Poljsko, kjer so mnogi športni navdušenci upali na slovensko zmago.

Pred našimi odbojkarji je že nov izziv: kvalifikacijski turnir za uvrstitev na olimpijske igre v Parizu 2024. Tekme se začnejo že 30. septembra.

Kaj bi priporočil pred odhodom na Japonsko? 

"Na kvalifikacijah bo ključnega pomena koncentracija, saj bodo ekipe morale odigrati veliko tekem v kratkem času, urnik bo zelo natrpan. Uspešna bo tista ekipa, ki bo ohranjala koncentracijo na visoki ravni ves čas," zaključuje Gasparini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija