Mišič: "Zgodil se je medijski stampedo, pričakujem razumevanje nadzornikov"

Nadzorniki Luke Koper se bodo danes sestali na seji, poleg planov za tekoče leto pa bodo obravnavali tudi nedavni incident, zaradi katerega je prvi mož družbe Gašpar Gašpar Mišič ostal brez izpita. 

"Nad menoj se je zgodil pogrom, pravi medijski stampedo. Če bi mediji toliko časa, kot so namenili moji izgubi izpita, namenili vsebinam o preventivi v cestnem prometu, bi to bilo zagotovo veliko bolj smiselno," pravi Gašpar Gašpar Mišič. "Res je, naredil sem napako, ki jo obžalujem. A ni prišlo do nesreče. Ni bilo žrtev," pravi Mišič in dodaja: "Prav je, da se nadzorniki s tem seznanijo, a pričakujem razumevanje." Glede nekaterih odzivov, naj odstopi, pa pravi, da ti prihajajo iz ust lažnih moralistov, ki bi morali najprej pomesti pred svojim pragom. Prepričan je, da je v državi veliko večjih težav kot to, da je on ostal brez izpita.

Zato meni, da bi ga morali nadzorniki ocenjevati po delu in planu, ki ga pripravlja. "Leto 2014 bo investicijsko leto, leto vseh zamujenih priložnosti. Nadoknaditi moramo to, kar bi že moralo biti narejeno," pravi Mišič, ki se je nedavno vrnil iz Kitajske, kjer je navezoval stike z logisti.

Na dnevnem redu nov poslovni plan

Mišič je svoj plan za leto 2014 nadzornikom predstavil že decembra, a so ga tedaj zavrnili. Motili naj bi jih premalo ambiciozni načrti glede prihodkov, ki naj bi se povišali vsaj za 9 odstotkov. Prav tako naj bi pričakovali večji pretovor na določenih segmentih. Mišičeve napovedi o investicijskem letu so bile tedaj za nadzornike očitno nekoliko velikopotezne, saj je predvidenih 40 milijonov investicij po njihovem mnenju nekoliko preveč. Jutri bo tako na mizi nov predlog s popravljenimi plani.

kp |  13 .01. 2014 ob  10: 39
Rastoder,Popo in Mišić imata rada tvoje banane in tudi NK Olimpijo!
@marko |  10 .01. 2014 ob  17: 31
-1
Če slučajno tudii ti vodiš kako firmo kot je Luka , potei tudi ti čim prej odstopi…!
@marko |  10 .01. 2014 ob  16: 35
Navadni Slovenci, ki spijejo dva deci preveč niso predsedniki uprave takih družb, kot je Luka. Sicer pa se s tabo strinjam, da je to pri GGM najmanjši problem.
Relativnostna teorija |  10 .01. 2014 ob  16: 01
Ku zemeš kup gnuja, stampedo gor al dol, napravi ga kvadratastega ali trikotnega, še zmeron je gnuj.
zvizgac |  10 .01. 2014 ob  15: 37
gaspercek se se ni streznil
Fontanjan |  10 .01. 2014 ob  15: 11
Ni problem samo vožnja v pijanem stanju, tudi njegovo vodenje Luke škripa. Dela se škoda, samo ti podatki se še tajijo. Trenutno v Luki ne morejo naročit niti ene matice M12. To je maslo enega izmed nadzornikov, ki sliši na ime N in ki je glasoval za tega klovna.
Marko |  10 .01. 2014 ob  14: 49
-3
Samo v podkrepitev spodnji misli, ker vidim, da je po nekaterih komentarjih še nekaj "treznih" ljudi med nami. Meni se po domače j..be za GGM. Tam ga imajo, nastavili so si ga za direktorja in lahko ga tudi odstavijo, kadar hočejo. Ampak, upam, da ga bodo odstavili zato, ker firmo vodi slabo in ne zato, ker je spil dva deci preveč.

Neverjetno je, kakšni dvolični hipokrati smo mi slovenčki in nasedamo na štose naših polpismenih novinarčkov, ki nas dnevno bombardirajo s takimi "mega" novicami kot je ta.

Pa kdo od nas ni kdaj s prijatelji ponoči spil kakšno pivo več, koga od nas niso že kdaj ustavili, ker je vozil prehitro, kdo od nas ni že kdaj poslal policaja ali redarja nekam, kdo od nas ni imel slabega večera ali bil živčen iz sto razlogov ali zaradi službe ali zaradi babe doma ali zaradi otrok ali pa iz xy razlogov? Ajde, povejte mi silni poštenjakarski slovenceljni!

Človek se je pokesal, se je opravičil, nobenega ni povozil, nič ni razbil, in kaj? Mora ves vesoljni slovenistan en teden gledat napihnjeno Carlovo, kako stoji pred neko garažo in vsa ihtava pol ure razlaga, kakšen kriminal je naredil en direktorček?

To je tragedija tega našega, po mojem tudi skorumpiranega novinarstva: futrajo nas dnevno s stvarmi, ki nimajo nobenega pomena, medtem ko pravi problemi te državice ostajajo v ozadju. Jaz na primer kupim Primorske novice samo enkrat na teden, takrat ko ima svojo kolumno Leon Klemše, ki tedensko naliva čistega vina nam zasanjancem. Ko bodo še njega ukinili, bom prenehal tudi s PN, ki so postale že zdavnaj ena sama rumena črna kronika. To je to!
Hahaha... |  10 .01. 2014 ob  13: 38
-1
Pustite no Miškota , da se še nekaj časa igra, saj še in žrtev… hehehe...
ma dejte no |  10 .01. 2014 ob  13: 22
-4
se strinjam z Markom, žalostno, da je v deželi, ki se utaplja v korupciji, kriminalu, umazanih poslih, političnih spletkah in totalno sesuti socialni državi največji problem in novica nek človek, ki je preveč pogledal v kozarec, ob tem, da je takih na cesti vsak dan na stotine... a to je novica, ki je tako pomembna, da zaseda prve strani vseh medijev, ki je zasenčila vse ostale piz....., ki jih imamo vsak dan na tapeti, res bolano.....počasi smo že siti poslušati to štorijo in gledati en in isti ksiht kamorkoli se obrnemo
Milan |  10 .01. 2014 ob  13: 05
Pogodbo z FC Koper pa je le uspel podpisati.
Franc Jožef |  10 .01. 2014 ob  13: 04
Nova okrepitev za kabinet župana MOK.
koprcan |  10 .01. 2014 ob  12: 28
10
Pa kaj je z temu clovekom, kaksne izjava dela, pa kaj se dela norca iz ljudi, clovek je NESPOSOBEN, saj se razvidi ze iz njegovih izjav. Nesa alkohol in mocna zdravila in isce izgovore, kaj je pokazal alkotest in misli, da je bolj sposoben voznik od vseh ostalih vinjenih voznikov na cesti, katere so prav tako ustavili in jim odvzeli voznisko, ceprav niso storili nobene nesrece. Pa kaj je temu cloveku sploh jasno zakaj obstajajo zakoni in, da smo vsi enaki pred zakonom? Da se gre za preventivo? Tega cloveka je treba odstraniti, preden koga ubije, oziroma unici LUKO, saj gre se za preventivo, ker ko bo koga povozil, oziroma unicil LUKO bo prepozno in na to stalno opozarjamo.
1