MILIJONSKA NAGRADA V PRIMORSKI VASI! Prihaja šov, ki bo ime Slovenije ponesel po vsem svetu

Slovenija

Zapuščeno briško vasico Slapnik je danes obiskala ekipa, sestavljena iz mednarodno uveljavljene ekipe producentov, ki bo ustvarjala mednarodni šov za obnovo vasi. Med njimi je tudi Mike L. Murphy, ki bo nad projektom bdel kot odgovorni režiser in je sodeloval že tudi pri nastajanju filmov Gospodar prstanov in Harry Potter in kamen modrosti.

Začetek snemanja šova v Slapniku napovedujejo že za letošnje leto, za snemanje pa bo zadolžena slovenska ekipa, je na današnjem obisku Slapnika povedal sodelavec vodje projekta Ernest Škrjanec.

Največja težava pred začetkom samega šova, v katerem bodo prenavljali popolnoma zapuščeni Slapnik, je pridobivanje lastnine. Za odkup 17 domačij so namenili milijon evrov, manjka jim le še ena hiša. Škrjanec je povedal, da so pripravljeni počakati še kakšen mesec dni, če pa ne bodo uspeli pridobiti lastništva vseh hiš v vasi, bodo sprejeli povabilo in šov posneli v Španiji.

Celoten projekt je po Škrjančevih besedah vreden okrog sedem milijonov evrov, prispevali ga bodo zasebni vlagatelji. Načrtujejo, da bodo po zaključku šova obnovo vasi Slapnik dokončali in v njej uredili razpršeni hotel. Šov naj bi sicer trajal tri mesece, za njegovo predvajanje pa se dogovarjajo z evropskimi televizijskimi hišami.

Zmagovalna ekipa bo dobila milijon evrov vredno nagrado

Slapnik bo tudi pod nadzorom Zavoda za kulturno dediščino obnavljajo 17 ekip, ki bodo v vas prišle iz sedemnajstih evropskih držav. Med seboj se ne bodo poznali, ekipe pa bodo lahko sestavljali tudi pari, družine ali zgolj naključni znanci. Ekipe ne bodo mogle izpasti iz šova, zmagovalna pa bo na koncu dobila kar milijon evrov vredno nagrado.

Hiše bodo obnavljali iz materiala, ki ga imajo na voljo v Slapniku, ob tem pa bodo imeli podporo strokovnjakov s področja gradbeništva. Prav tako bodo ekipam pomagali tudi strokovnjaki z drugih področij, saj bodo med obnovo vasi morali poskrbeti tudi za samooskrbo s hrano. Zato bodo v okolici vasi urejene tudi kmetijske površine.

Nekoliko drugačen šov od teh, ki jih poznamo

Prav zato ustvarjalci šova opozarjajo, da bo to nekoliko drugačen šov od teh, ki jih poznamo. Imel bo tudi nekakšno izobraževalno poslanstvo, saj bo tako tekmovalce kot gledalce šova poučeval na različnih področjih življenja in dela.

Šov pa bo seveda poskrbel za veliko prepoznavnost Slovenije in predvsem lepoto Goriških Brd po vsem svetu. Škrjanec se za pomoč zahvaljuje predvsem Občini Brda in briškemu županu Francu Mužiču, ki je predvsem pripomogla k temu, da bo šov vendarle nastal v Sloveniji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija