MIKROBIOLOG AVBERŠEK O BEDAKIH IN PAJACIH: "Mi se kregamo, oni pa delajo stvari po svoje"

Slovenija

"Če bi se lotili virusa in samo virusa, bi s tem že zdavnaj zaključili, tako pa po enem letu nismo naredili nič. In očitno tudi ne bomo," je na družbenem omrežju Facebook med drugim zapisal mikrobiolog Miha Avberšek. V dolgem zapisu se sprašuje tudi, kaj virus povzroča otrokom, da morajo biti šole zaprte.

"Ne smemo zanikati virusa, pač pa se obnašati kot ljudje, se obnašati pametno, kot nam to dovoljujejo naši možgani – da razumemo virus, se mu izogibamo in se hkrati zavedamo, da v bistvu proti njemu nimamo šans. Pa se? Kje pa – mi se pa samo kregamo – bedaki smo vsi skupaj, plešemo tako, kot nam 90 pajacev diktira," brez dlake na jeziku opisuje svoje mnenje dr. Avberšek, s katerim pogovor glede mask je že pred časom objavil televizijski voditelj Marko Potrč in z njim dvignil nemalo prahu

"Nekateri na ves glas kričijo, kako neodgovorno se obnašajo "protestniki" starši, ki želijo, da gredo njihovi otroci v šolo. Starši, ki imajo dovolj tega, da so otroci, ki so daleč najbolj prizadeti del populacije, daleč najbolj zaprt del populacije, z daleč največjim odvzetim deležem prihodnosti, daleč največjim deležem normalnosti, pa hkrati daleč najmanj občutljivi za virus – primorani ostati doma. Česa so krivi njihovi starši? Leta 2020 moraš protestirati, da lahko gre otrok v šolo?" se sprašuje in obenem odgovarja, da zato, ker je v domovih za ostarele preveč ostareli bolnih oz. kar je po njegovem mnenju še huje, "ker je v neko bolnico prišel virus, napadel tiste z zlomljenimi nogami, pa previsokim tlakom in ker so ravno tam, so pač 'hospitalizirani primeri'".

"Zahtevamo varnost za vse, kot da nas na koncu čaka polje nesmrtnosti. To je življenje, kako lahko kaj takega zanikate? Človek žal ni ustvarjen za večno življenje," dodaja mikrobiolog.

Avberšek se sprašuje tudi, kaj virus povzroča otrokom? "A ja, saj res – tista panika z nekimi izpuščaji in večorganskim vnetnim sistemom ... A se je kdaj kdo vprašal, da v tem času ni samo korona tisto, kar je novo? Novo je tudi to, da so otroci vsakodnevno izpostavljenim bog ve kakšni kemiji, ki je v razkužilih ... Alkohol in voda ... pa en kup nekih stvari, ki jih prej nikoli niso dobili na kožo in to skupaj z nepolarnim topilom ..."

Če sem pred kakim letom rekel, da me ni strah virusa, sem sedaj še malo bolj prepričan v to. Seveda me boste spet...

Posted by Miha Avberšek on Monday, February 1, 2021

"Stroke nimamo zato, da nas zapira. Stroka bi nam morala povedati, kako malo se moramo zapreti, da bo še vedno vse ok. Stroko imamo zato, da nam pove stvari tako, kot so, ne pa vsak teden drugače," je še med drugim zapisal v dolgi objavi.

"Ste res pripravljeni politiko zmešati v vse tole? Je res pomembno, ali ste levi, desni, zgornji, spodnji. Vam ni jasno – da se ne ukvarjajo z virusom, ukvarjajo se s tem, kako iz te epidemije čim več potegniti ven. Dobro vedo, da bo z vsakim "ukrepom" zlahka skregati folk. Zlahka. Mi se kregamo, oni pa delajo stvari po svoje. Če bi se lotili virusa in samo virusa, bi s tem že zdavnaj zaključili, tako pa po enem letu nismo naredili nič. In očitno tudi ne bomo," je še prepričan mikrobiolog Avberšek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  04 .02. 2021 ob  14: 50
-10
Avberšek je neki d.o.o. , ki se ukvarja z vsem in svačim. Zafrustriran narcis kot Potrč
Fritla |  04 .02. 2021 ob  14: 34
-2
Kaj čemo reč.
Nič posebnega, živimo pač v dobi ignorance.
@Obala1 npr. imenuje nekega mikrobiologa z virologom, kar seveda spet potrjuje moj drugi stavek.
Jih že vidim te šamane, vedeževalce, mazače , čarovnike , ko se zberejo pred parlamentom in posnemajo une pajace iz ZDA.

Ja fanjte ni kaj, rogove na glavo in pojdite v boj za novi srednji vek.
Obala1 |  04 .02. 2021 ob  14: 23
končno mnenje enega strokovnega in sposobnega Virologa ....določeni še vedno rajše poslušajo vladne medije ter določene vodovodarje ( Pretnar ), urologe ( Gantar ) in psihopate ( no vsi vemo tukaj na koga se misli )...@fritla do zdaj sem mislil da sem videl ogromno idiotov vendar me par oseb tukaj na forumih vedno preseneti ( negativno seveda )...berite in izobražujte se a ne samo poslušat vladnih floskul
Silvana63 |  04 .02. 2021 ob  13: 22
Fritli se fritla!
Gospod Avberšek, je napisal stvari take kot so, neodvisno od dnevne politike in potreb politikov. Jasno je, da politika virusa ne bo uničila, bo pa uničila vse ostalo v državi.
hribi |  04 .02. 2021 ob  12: 58
@FRritla
Zaradi jasnosti te prosim, da napišeš kaj sem to vedeževal.
Ignoranco in nepriznavenje dejanskega stanja si prilepi tem, ki ti vsak dan trobijo o virusu. Hkrati jih vprašaj, zakaj že 2 zimi nimamo niti ena ga primera sezonske gripe.
Fritla |  04 .02. 2021 ob  12: 08
-7
@Fritla ... se opravičujem, ker v mojem prejšnjem postu nisem omenil tudi znanega vedeževalca hribi.
Ignoranca je druga pandemija , ki se je pojavila.
Proti tej pa cepivo ne obstaja.
hribi |  04 .02. 2021 ob  11: 04
14
@Fritla
Ce bi prebral še kak drug medij razen nova24 bi se morda tudi ti kaj vprašal. Recimo zakaj je vsak dan 300 hitrih testov pozitivnih, ko pa opravijo PCR test pa jih je 90% negativnih? Kateri respiratorni virus se je zamejil z zapiranjem mej, trgovin in življenja? Če je NIJZ objavil da imamo cca 600.000 ljudi ki so preboleli okužbo brez cepiv se postavlja se 100 drugih vprašanj? Ampak lažje je zagovarjati napačne odločitve farma lobijev in elite.
Fritla |  04 .02. 2021 ob  10: 50
-17
Ta izjava o otrocih s strani tega gospoda točno pokaže, da človek nima blage veze o čem govori.
Čudi me, da mikrobiolog lahko tako nizko pade in razlaga virus kot nek bedak oz. pajac.
Kaj pa lahko pričakujemo , če se je spajdašil s tistim pandemio-viro-infektologom iz Švedske.