MIHEVČEVE VILE V STRUNJANU BODO DOBILE NOVO PODOBO: Zdravilišče od ponedeljka odprto tudi za turistične goste

Piran

Čas med epidemijo so v naravnem zdravilišču Talaso Strunjan namenili za generalna čiščenja, urejanje objektov in okolice, vzdrževalna dela in obnove. Med drugim so se odločili za obnovo štirih Mihevčevih vil, s čimer bodo do poletja obnovili 40 dvoposteljnih sob, so za STA pojasnili v Termah Krka.

Dela, ki so se začela sredi februarja in bodo končana predvidoma do sredine junija, bodo stala okoli 1,6 milijona evrov, so navedli v Termah Krka, ki upravljajo s strunjanskim zdraviliščem. Pri tem je predvidena prenova kritin, fasad, inštalacij za ogrevanje in hlajenje apartmajskih objektov kot tudi popolna prenova notranje opreme.

Ker so t. i. Mihevčeve vile del kulturne dediščine, so se obnovitvenih del lotili s soglasjem Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Medtem se peta vila s šestimi sobami drži nekdanje restavracije Primorka. Za ta del je bila po navedbah Term Krka pripravljena tudi sprememba občinskega podrobnega prostorskega načrta, ki pa je še v obravnavi.

V Talasu Strunjan so zaradi zdravstvenih razmer v državi in v skladu z vladnim odlokom zadnjih šest mesecev sprejemali le goste - paciente, ki so bili k njim napoteni na zdravljenje - tako tiste, ki so bili pri njih nastanjeni, kot tudi paciente, ki so bili na terapije napoteni z delovnim nalogom oz. napotnico osebnega zdravnika.

S tem vikendom v gostinskih lokalih Talasa Strunjan ob upoštevanju vladnih ukrepov, strokovnih priporočil in izpolnjevanju pogojev znova sprejemajo goste tudi v notranjih prostorih, od ponedeljka dalje pa bodo v nastanitvenih objektih sprejemali tudi turistične goste, ki jim bo na voljo tudi velneška ponudba, so še pojasnili v Termah Krka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija