MIGRANTI UBRALI NOVO POT PREBEGA: Potnica na letalu se je pretvarjala, da je noseča in bo rodila (FOTO, VIDEO)

Svet

Skoraj 30 potnikov je včeraj skušalo zbežati z letala, ki je zasilno pristalo na letališču španskega mesta Barcelona zaradi potnice, ki se je pretvarjala, da je noseča in da bo rodila. Varnostniki so prijeli 14 potnikov, ki so poskušali nezakonito vstopiti na špansko ozemlje, ostali pa so jim ušli.

Letalo turške letalske družbe Pegagus je bilo na poti iz Casablance v Maroku v turški Istanbul, ko je okoli 4.30 zasilno pristalo na barcelonskem letališču, da bi pomagali ženski, ki je trdila, da bo rodila. Ko so jo nosili z letala, je 28 potnikov zbežalo in preko pristajalne steze skušalo nezakonito vstopiti na špansko ozemlje, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Varnostniki so prijeli 14 ljudi, vključno z žensko, ki se je pretvarjala, da je noseča. Ostali so zbežali.

Pet potnikov, ki so jih prijeli, so vrnili na letalo, ki je po incidentu nadaljevalo pot v Istanbul. Osem potnikov pa bodo vrnili v Maroko.

Lani se je zgodil podoben incident na letališču v Palma de Mallorci, ko je več potnikom uspelo pobegniti z letala, ki je prav tako prispelo iz Maroka, in ki je zasilno pristalo, potem ko se je potnik pretvarjal, da potrebuje nujno medicinsko pomoč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija