MENJAVE NA ČELU POLICIJE IN VOJSKE: Vlada Janeza Janše razrešila tudi direktorja obveščevalno-varnostne službe

Slovenija

Vlada premierja Janeza Janše je na ustanovni seji razrešila direktorico policije Tatjano Bobnar, načelnico Generalštaba Slovenske vojske Alenko Ermenc in direktorja obveščevalno-varnostne službe (OVS) ministrstva za obrambo Dejana Matijeviča, je po seji vlade povedal predsednik NSi in novi obrambni minister Matej Tonin.

Naslednika Alenke Ermenc vlada še ni imenovala, njene dolžnosti pa bo začasno prevzel njen namestnik Robert Glavaš, je pojasnil Tonin. Medtem pa zaenkrat še ni znano, kdo bo kot vršilec dolžnosti na čelu policije nasledil Bobnarjevo.

Tako Ermenčeva kot Bobnarjeva sta bili na položaj imenovani v času vlade Marjana Šarca kot prvi ženski na čelu vojske in policije v zgodovini samostojne države. Dejstvo, da sta bila oba represivna organa v ženskih rokah, je močno odmevalo tudi v tujini.

Za direktorja OVS ministrstva za obrambo pa je vlada danes imenovala Andreja Osolnika.

Potem ko je DZ v petek zvečer potrdil ministrsko ekipo 14. slovenske vlade, se je ta že sestala na nočni ustanovni seji in med drugim povlekla prve kadrovske poteze.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  15 .03. 2020 ob  09: 18
mama mia, ministri, sekretarji, uradniki.....sami preverjeni stari obrazi iz SDS, sproščena Slovenija se širi kot virus.....
joe jaxson |  14 .03. 2020 ob  15: 46
kar janezek ve, janezek dela.če nočeš da drugi zvejo kaj si mutil, postaviš druge v dežurstvo ! to se je janezek naučil še v bivši jugi, kot aktivni član ZK in malo pozneje pred diplomo v USA !
vseved |  14 .03. 2020 ob  13: 17
Pričakovano . Zamenjavo obeh je že pred časom napovedal hlapček Žan.