MED VIKENDOM POLICISTE POKLICALI VEČ KOT 700-KRAT: Portorožan med pobegom trčil v pešca

Kronika

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 233 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 725 klicev. Obravnavali so 27 prometnih nesreč z materialno škodo, štiri z lažjimi poškodbami in dve s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 33 tatvin, štiri vlome, eno drzno tatvino in štiri poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 44 primerih.

Vse fotografije so simbolične. 

V petek ob 15.25 so bili policisti obveščeni, da po hitri cesti Bivje–Bertoki hodi pešec. Policisti so našli 40-letnega državljana Hrvaške, ga pospremili s ceste in mu izdali plačilni nalog.

Policisti zasačili več pijanih voznikov

V Luciji so policisti ob 20. uri ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,03 mg/l. Odrejeno je bilo pridržanje, nakar se je pričel moški pasivno upirati. Sledi mu plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru ter obdolžilni predlog.

V noči s petka na soboto so policisti v Portorožu ustavili 51-letnega državljana Italije z osebnim avtomobilom. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,79 mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi pa obdolžilni predlog.

Ob 16.50 v soboto so policisti na počivališču Risnik ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja junija 2020. Zasegli so mu vozilo, sledi obdolžilni predlog.

V noči s sobote na nedeljo so policisti v Seči ustavili 46-letno voznico osebnega avtomobila, kateri je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,87 mg/l. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog.

Ob 4.28 pa so policisti v Ilirski Bistrici ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,67 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Med bežanjem pred policisti trčil v pešca

V nedeljo ponoči je v Portorožu 24-letni domačin z mopedom bežal policistom, ki so ga poskušali ustaviti. Pri begu je trčil v 20-letnega pešca in ga poškodoval. Napihal je 0,67 mg/l, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

V nedeljo popoldan so v Postojni ustavili 14-letnega voznika mopeda, ki ni registriran, voznik pa nima vozniškega dovoljenja. Vozilo zaseženo, sledi obvestilo Centru za socialno delo.

Danes ponoči, okrog 3.30, so policisti v Kopru skušali zaustaviti skuteriste, ki so večkrat kršili različne cestnoprometne predpise. Po prihodu policistov na kraj so se razbežali, policisti pa so uspeli dobiti in zaseči dva skuterja, za katera je bil odrejen izredni tehnični pregled. 21-letnemu vozniku očitajo še več kršitev, med katerimi vožnjo po zadnjem kolesu, vožnjo brez luči in neupoštevanje prometne signalizacije.

Prometne nesreče niso počivale

V soboto ob 8.40 se je na Šmarski cesti v Kopru zgodila prometna nesreča. 65-letni domačin je peljal kolo z motorjem iz Šalare proti Šmarski, pri tem je prečkal dovoz do trgovine, kjer mu je odvzela prednost 61-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zavijala desno. Motorist je padel in si zlomil nogo. Povzročiteljici sledi kazenska ovadba.

V soboto popoldan je 52-letnik s Ptuja peljal kolo od Belvederja proti Strunjanu, mimo konjušnice po slemenski cesti. V desnem ovinku mu je zdrsnilo prednje kolo in je padel na zobe ter se tako huje poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V soboto nekaj minut po 17. uri je 43-letni voznik na cesti Kozina–Petrinje zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste. Napihal je 0,52 mg/l, vozilu je pretekla registracija. Sledi mu plačilni nalog.

V nedeljo zvečer je bil v Jelšanah samoudeležen v prometni nesreči 30-letni državljan Hrvaške, ki je zapeljal v desno in poškodoval obe desni pnevmatiki. Alkotest mu je pokazal 0,92 mg/l alkohola. Odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

V noči na ponedeljek je na Razdrtem 26-letni voznik iz Novega mesta trčil v divjega prašiča. Napihal je 0,46 mg/l, sledi mu plačilni nalog.

Pijan gost razgrajal na Škofijah 

V restavraciji na Škofijah so imeli v soboto dopoldan pijanega gosta, ki mu niso želeli postreči pijače, on pa je nadlegoval goste. Zatem se je odpeljal z vozilom. Odklonil je preizkus alkoholiziranosti, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog in plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.

V Pivki je pes domačinke ugriznil dva otroka (enega v goleno, drugega v stegno). Sledi obvestilo VURS-u o ugrizu psa in hitri postopek.

Prijeli tri vodiče ilegalnih migrantov

V preteklem vikendu so policisti na območju PU Koper prijeli 72 ilegalnih migrantov. Poleg tega so jim italijanski varnostni organi vrnili sedem tujcev.

V petek dopoldan so policisti pri Podgorju prijeli skupino migrantov in njihovega vodiča, 21-letnega državljana Kosova. Slednji je bil s kazensko ovadbo že priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. V soboto ob 19.20 so pri Podgorju ustavili 44-letnega državljana Ukrajine, ki je prevažal 18 državljanov Pakistana. Tudi on je že bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je tudi zanj odredil pripor. V nedeljo ob 4.11 pa so v Kosezah ustavili kombi, ki ga je vozil 23-letni državljan Ukrajine. Prevažal je 12 ilegalnih migrantov, državljanov Pakistana. Postopki so še v teku, so sporočili s PU Koper. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija