MAŠEVAL JE KAR V KOPALKAH: Za oltar uporabil napihljivo blazino (FOTO)

Svet

V mestu Crotone na jugu Italije je milanski duhovnik Mattia Bernasconi minulo nedeljo daroval mašo kar na plaži, oblečen le v kopalke, za oltar pa je uporabil napihljivo blazino. Zaradi te poteze je tarča številnih kritik, državno tožilstvo pa proti njemu celo vodi preiskavo zaradi suma "žaljenja verskih čustev", poročajo tuje tiskovne agencije.

Mašo v kraju Capo Colonna ob koncu mladinskega tabora, ki ga je organiziralo združenje za boj proti mafiji Libera, so kritizirale cerkvene oblasti, saj je po mnenju nadškofa Crotona treba ohraniti določene standarde pri darovanju maše.

Na spletni strani nadškofije so zapisali, da pozdravljajo predanost mladih, vendar "je potrebno ohraniti minimalno dostojanstvo in spoštovanje do simbolov, ki ju zahteva sama narava liturgije".

"Nikakor nisem nameraval evharistije obravnavati z lahkotnostjo," je medtem na spletni strani svoje župnije zapisal Bernasconi. "To je bila le maša ob koncu tedna dela. Toda simboli so pomembni in govorijo, včasih drugače, kot si želimo. Bil sem naiven," so navedbe duhovnika iz Milana povzele tuje tiskovne agencije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija