MARUŠIČ IMA DOBRE NOVICE: Krivulja se je končno obrnila navzdol, samo še stvar časa je, da epidemija izzveni (VIDEO)

Koper

Univerza na Primorskem, ki se že od začetka izbruha epidemije ažurno odziva na dogajanje, je na spletni strani UP budi ponovno objavila prispevek na temo koronavirusa. Prof. dr. Dragan Marušič ima tokrat za vse dobre novice: krivulja epidemije se je končno obrnila navzdol.

Primorska univerza je tokrat na spletni strani UP budi objavila že četrti prispevek priznanega matematika, tudi sicer pa se je v času izrednih razmer zelo angažirala v lokalnem okolju. Bila je med prvimi izobraževalnimi ustanovami, ki je prekinila s predavanji in zaprla svoja vrata in to že pred odlokom vlade, v sodelovanju s Splošno bolnišnico Izola in ljubljanskim Tehnološkim parkom pa je natisnila prve zaščitne maske, ki se že preizkušajo v realnem okolju.

Kot je pojasnil prof. dr. Marušič v najnovejšem prispevku na temo koronavirusa, je med pozitivnimi na testiranju za sars-cov-2 že tako veliko število tistih, ki so po bolezni okrevali, da se je krivulja končno obrnila navzdol. "Ob doslednem upoštevanju ukrepov je samo še stvar časa, da ta val epidemije covid-19 izzveni," je prepričan matematik. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kolibri123 |  13 .04. 2020 ob  12: 07
Dokler ne bo okuženih in prekuženih 70% prebivalstva, virus ne bo izzvenel, kot se temu reče. Več kot 80% ljudem virus ni nevaren, umirajo samo tisti, ki imajo že obstoječe kronične spremljevalne bolezni. To je povedal Dr. prof. Klaus Puschel, direktor Inštituta sodne medicine Univerze v Hamburgu, ki je opravil obdukcije vseh cca 50 umrlih za korono v Hamburgu. Ugotovil je, da niti eden od teh umrlih ni bil prej zdrav, vsi umrli so imeli hujše oblike spremljevalnih bolezni. Tudi vsi mlajši umrli pred 50. letom starosti so imeli spremljevalne patologije, nekateri zanje niso vedeli ali se niso zdravili. Virus torej povzroči le hitrejšo smrtnost ljudi, ki bi itak v kratkem umrli, tako da končna statistika smrtnosti populacije glede na leto poprej in na leto kasneje ne bo povečana in nič drugačna od običajne!
Vprašanje, ki naj ga novinarji izstavijo našim patologom oz Ministrstvu za zdravje: kako je z obdukcijami umrlih za korono pri nas v Sloveniji? Je res, da jih ne izvajajo? Je res, da stari ljudje umirajo brez intenzivne nega v domovih upokojencev, ker jih od 17.3. ne zdravijo več v bolnišnicah, tako kot vse ostalejQuery112308628170810602881_1586772184237?


vseved |  10 .04. 2020 ob  12: 46
Ne verjamem mu. Ne zgleda verodostojno.