MAMO ZABODEL Z NOŽEM IN POLICISTE PRIČAKAL S PRIZNANJEM: "Ubil sem demona"

Kronika

Že včeraj smo poročali o krvavem incidentu, ki se je zgodil v Splitu. 28-letni M. P., ki je sicer zaposlen kot kuhar in ima do sedaj eno prijavo zaradi kršenja javnega reda in miru, bo najverjetneje odgovarjal za umor matere Ive P. Žensko so policisti včeraj našli mrtvo v šestem nadstropju zgradbe na Mosećki ulici.

Fotografija je simbolična.

Na njenem telesu je bilo več ran, ki so bile povzročene z velikim kuhinjskim nožem. V stanovanju ni bilo sledi pretepa, poroča Dalmatinski portal.

Policijo so poklicali zaskrbljeni občani, ki z omenjeno pokojno žensko že nekaj dni niso mogli stopiti v stik. Na kraju jih je pričakal sin umorjene in policistom dejal: "Ubil sem demona."

Takoj so ga aretirali, pri tem se ni upiral. Odpeljali so ga na psihiatrični oddelek, da bi preverili, ali je v stanju za kriminalistično preiskavo. Zdravniki so ocenili, da je, zato so ga premestili v obravnavo na policijo.

Tekom današnjega dne bo predan nadzorniku pripora, potem ga bo zaslišal namestnik državnega odvetnika. Opravil bo tudi pregled pri psihiatrinji, ki bo ocenila, ali je prišteven. Osumljeni se je sicer že prej zdravil zaradi duševnih težav, vendar ambulantno, predpisano je imel tudi terapijo.

Pokojno so nazadnje videli predvčerajšnjim zvečer, ko sta bila s sinom na obisku pri sestri. Do umora naj bi prišlo ponoči ali včeraj zjutraj.

To je v zadnjih treh mesecih že tretji umor ženske v Splitu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija