LUKA KOPER OD BIVŠE UPRAVE HOTELA 4,8 MILIJONA, ZDAJ BO DOVOLJ TUDI 600 TISOČAKOV: Izvedenec finančne stroke ni prišel do besede

Kronika

Na koprskem okrožnem sodišču se je z novim narokom nadaljevala več let trajajoča odškodninska tožba Luke Koper zoper nekdanjo upravo na čelu z Robertom Časarjem v zvezi z ustanavljanjem hčerinskim družb Luke Ecoporto in Adriasole. Izvedenec finančne stroke Drago Cerovšek ni prišel do besede.

Luka Koper je nekdanji upravi, ki so jo poleg Časarja sestavljali še Aldo in Marjan Babič ter Boris Marzi, očitala negospodarno ravnanje pri ustanavljanju ekoloških podjetij Ecoporto in Adriasole. Ecoporto naj bi se ukvarjal s predelovanjem zaoljenih odpadnih voda z ladij v gorivo, Adriasole pa naj bi postavljal sončne elektrarne po strehah luških skladišč. Če je bila tožba sprva "težka" 4,8 milijona evrov, se je tožbeni zahtevek zdaj znižal na slabih 600.000 evrov.

Danes bi moral pričati sodni izvedenec finančne stroke Drago Cerovšek, ki je izdelal pisno mnenje glede vrednosti poslovnega deleža Luke Koper v projektu sončne elektrarne. Zagovorniki toženih bivših članov uprave pa so oporekali, da izvedenec ni odgovoril na njihove številne in obsežne pripombe.

Cerovšek je sodišču pojasnil, da je pripombe preučil in lahko nanje pisno odgovori, da pa njegovo končno mnenje verjetno ne bo doživelo bistvenih sprememb.

Sodnica Špela Grilc je izvedencu naložila pripravo pisne dopolnitve svojega mnenja in mu za to dala 60-dnevni rok. V dopolnjenem mnenju se bo moral Cerovšek ponovno opredeliti do vhodnih podatkov, ki bodo podlaga za oceno vrednosti poslovnega deleža Luke Koper. Kot je navedla, bo ne glede na to potreben vsaj še en narok za ustno zaslišanje priče.

Odvetnik toženega Marzija Marko Kosmač pa je glede na Cerovškove izjave ocenil, da s tem izgubljajo čas, saj si tudi od dopolnjenega izvedenskega mnenja ni mogoče obetati neke dodane vrednosti. Zato je sodišču predlagal postavitev novega izvedenca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija