LUKA KOPER OBJAVILA VABILO ZA NAKUP ALI NAJEM HOTELA PRISTAN: Zbirajo ponudbe, takšna je izhodiščna cena

Koper

Luka Koper je objavila vabilo k oddaji zavezujočih ponudb za nakup ali najem Garni hotela Pristan, ki stoji ob vhodu v koprsko pristanišče in v neposredni bližini starega mestnega jedra. Izhodiščna cena za nakup je 1,295 milijona evrov, za najem pa 13.000 evrov na mesec. Ponudbe zbirajo do vključno 30. avgusta.

Garni hotel Pristan je del stavbe Barka, ki stoji pred vhodom v pristanišče. V naravi obsega pritličje z restavracijo v izmeri 217 kvadratnih metrov, v treh nadstropjih nad njo pa deset sob in osem poslovnih apartmajev s skupno površino 1055 kvadratnih metrov. Poleg Pristana sta v Barki še dva gostinska lokala, večji del zgradbe pa zasedajo pisarne raznih podjetij.

Luka Koper je pred leti opredelila naložbe v gostinstvo kot nestrateške. Kot pojasnjujejo v podjetju, si za prodajo ali najem hotela prizadevajo od leta 2016, ko so objavili prvi poziv. Od takrat so interes kupcev ali najemnikov preverjali z različnimi aktivnostmi. S tem namenom so objavili tudi tokratni poziv. Predkupno pravico ima Mestna občina Koper.

Hotel upravlja hčerinsko podjetje Luka Koper Pristan, ki je od lanskega septembra v postopku redne likvidacije. V letu 2021 je ustvarilo 49.646 evrov izgube iz poslovanja. Likvidacija se bo zaključila v tem mesecu in nepremičnine bodo spet neposredno v lasti matične družbe Luka Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zetta |  09 .08. 2022 ob  10: 41
Ta hotel in restavracija sta samo za v celoti zrušit notri in na novo narediti... tam notri ni bil vložen en evro že od kakor so ga odprli. Torej poleg 1,29 mio, investitor mora imeti v žepu še vsaj 2 mio za obnovo...