LUČKE V KOPRU BODO GORELE V PODOBNEM OBSEGU KOT LANI: Po lažnih Facebook objavah z občine sporočili, kdaj jih bodo prižgali

Koper

Po tistem, ko se je včeraj na Facebooku pojavil dogodek z imenom 'Čudolandija - prižig lučk v Kopru', ki ga je objavila istoimenska stran "Čudolandija', je danes koprska občina sporočila prek svoje Facebook strani eKoper, da je objava lažna. Kot so dodali, gre za objavi (Facebook dogodek in stran, op. a.), ki ju ni ustvarila Mestna občina Koper, sicer lastnica in izključna imetnica pravic blagovne znamke Čudolandija. Obe strani so zato že prijavili Facebooku. Ob tem smo na koprsko občino naslovili novinarska vprašanja o organizaciji letošnje praznične prireditve. Kdaj bodo letos prižgali lučke in ali bodo uporabili svetlobne elemente Čudolandije?

Mestna občina Koper bo tudi letos poskrbela za praznično svetlobno okrasitev mesta, ki jo bo začela postavljati v začetku novembra, so nam odgovorili. "Pri izdelavi idejne zasnove svetlobne novoletne okrasitve za leto 2019 smo v veliki meri izhajali iz elementov, s katerimi že razpolagamo, jih pa bomo v manjšem obsegu tudi dopolnili z novimi elementi," so zapisali.

"Koper bo okrašen v podobnem obsegu kot minulo leto, z določenimi spremembami in dopolnitvami, prav tako predvidevamo pester decembrski program, ki ga bomo še dodatno obogatili," dodajajo na občini. O vsebini in časovnici prazničnega programa bodo javnost pravočasno obvestili, obljubljajo. 

Na koprsko občino smo med drugim naslovili novinarsko vprašanje, kje so med letom skladiščili obstoječe svetlobne elemente. "Obstoječo okrasitev smo od marca skladiščili v lastnih prostorih in prostorih Marjetice Koper, za katere ne plačujemo najemnine," so odgovorili.

❗️Občanke in občane ter vse uporabnike Facebooka obveščamo, da smo včeraj zasledili objavo dogodka Čudolandija - prižig...

Objavil/a eKoper dne Torek, 15. oktober 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  15 .10. 2019 ob  18: 17
-7
Prihajam iz socializma,navajen sem bil na to da je bila povsod guzva kljub temu da palme niso bile v luckah,zdej je tuga.
Pejte na pokopalisce,ponoci vse utripa.
Neke sorte v dance ritmu