LJUDJE SO OGORČENI: Prikaz, kako dolgo lahko McDonald'sovi papirnati lončki zadržijo tekočino (VIDEO)

Trendi

YouTuber je leta 2020 ustvaril časovni posnetek, da bi javnost videla, kako dolgo lahko McDonald'sov lonček zadrži tekočino. Čeprav vas lahko rezultat preseneti, vas bo morda tudi ogorčil.

Opis videa se glasi: "Ste se kdaj vprašali, kako dolgo lahko McDonald'sov papirnati lonček zadrži vašo pijačo? Tudi jaz. Za ta projekt sem posnel več kot 124.000 fotografij. Moral sem uporabiti zelo pogoste intervale, sicer bi zamudil zanimiv trenutek, ko se je lonček končno vdal."

"Uporabil sem pomarančni sok, Pepsi in vodo. Vodo sem odstranil zelo zgodaj, ker se ni zgodilo nič zanimivega, samo počasi je izhlapela, in z odstranitvijo tega lončka sem imel več prostora na zaslonu za preostala dva. Tudi Pepsi sem odstranil iz istega razloga, da sem se lahko približal lončku z oranžnim sokom, ki je začel izgledati najslabše. Občasno sem ga dopolnjeval z vodo, ker bi večkrat izhlapel, glavni cilj pa je bil 'zlomiti' lonček."

Po približno 50 dneh začne lonček z oranžnim sokom razpadati in puščati. Po 90 dneh se eksperiment osredotoča le na lonček z oranžnim sokom, plesen pa še naprej raste. Po 200 dneh začne lonček izgubljati obliko, po 231 dneh pa ne zmore več.

Ljudje na družbenih omrežjih so priznali, da je bil celoten eksperiment precej gnusen. "Pohvala temu tipu, gnijoči sok je moral grozno smrdeti!" je zapisal en uporabnik. "Požirek svojega pomarančnega soka sem spil ravno, ko je tisti v videu začel plesneti," je dodal drugi. "Čeprav je zelo ogabno, je bilo gledanje, kako se sok skozi časovni posnetek spreminja v plesen, čudovito," je komentiral tretji. "Ja, gledanje tega med jedjo ni najboljša ideja," je dodal uporabnik. "Začelo se je zanimivo, a je hitro zavilo v temačno smer. Pohvale za dopuščanje tega biološkega tveganja skoraj eno leto v vašem studiu/garaži/laboratoriju norega znanstvenika," je komentirala peta oseba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija