LIPIŠKI HOTEL MAESTOSO ŽE KAŽE NOVO PODOBO: Prve goste bi lahko sprejel maja ali junija letos

Slovenija

Prenova hotela Maestoso pomeni za Kobilarno Lipica največjo in najpomembnejšo naložbo v lanskem in letošnjem letu. Hotel bo imel po prenovi štiri zvezdice superior, gostom pa bo ponujal 139 sob, pet kongresnih dvoran, notranji in zunanji bazen ter center za wellness. Dela potekajo hitro, hotel bi prve goste lahko sprejel maja ali junija letos.

Hotel Maestoso že kaže svojo novo privlačno podobo, saj je montirana večina lesene zunanje fasade, ki podobo v hotela povezuje s podobo lipiških pašnikov z belimi ograjami. Kmalu bo urejena tudi okolica hotela, je za STA povedal direktor holdinga Kobilarna Lipica Matej Oset.

Del hotela je že pripravljen na montažo opreme, zaključek gradbenih, obrtniških in instalacijskih del pa je predviden konca februarja. Gradbišče je ves čas zelo živahno, na njem je bilo v času največjega obsega del okoli 150 delavcev, sedaj jih je okoli 70.

Matej Oset

Prenova in dograditev hotelskega dela se je začela maja lani. Poleg gradbenih, obrtniških in instalacijskih del za obnovo in dograditev hotelskega dela sedaj poteka analiza ponudb, ki so prispele na ponovljeno javno naročilo za dobavo hotelske opreme. Naročilo so ponovili zaradi sprememb popisov del. Sledil bo izbor izvajalca za opremo hotelskega dela.

Naslednji korak je prenova in dograditev bazenskega kompleksa in kompleksa za wellness, ki je zelo pomemben za dobro počutje gostov in za to, da se turistična sezona v Lipici podaljša na vse leto. Vrednost naložbe v prenovo in dograditev hotelskega dela ocenjujejo na 10,5 milijona evrov, dokončno vrednost bodo dali nadaljnji postopki javnega naročanja.

"V Kobilarni Lipica upamo, da bo letošnje leto za celoten turistični sektor bolj ugodno od lanskega in da se bo izkazalo, da smo leto 2020 dobro izkoristili za prenovo hotela - to je, da bomo lahko s prenovljenim hotelom Maestoso dobro začeli turistično sezono in bo naša sezona trajala vse leto. Prepričani smo, da bo v prihodnje veliko več zanimanja za zelene destinacije s poudarkom na aktivnem in zdravem preživljanju prostega časa v naravi, kar je za Kobilarno Lipica ugodno," je še poudaril Oset.

Kobilarna Lipica je trenutno odprta vsako soboto in nedeljo za vse obiskovalce, ki obisk lahko izvedejo z upoštevanjem vladnih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Kobilarna obiskovalcem nudi možnost sprehodov in sprostitve po prostranem lipiškem posestvu, medtem ko vstop v zaprte prostore - hleve, muzeje in galerijo - ni dovoljen.

V letošnji sezoni pričakujejo dober obisk individualnih gostov, ki so bili lani zelo dobri gostje.

"Nadejamo se, da bo tako tudi letos. Skupinski segment je bil zaradi epidemije najbolj prizadet in tu je obisk težje napovedati. Zaradi nekoliko večjega optimizma v turističnem sektorju so prejeli prve rezervacije za oglede kobilarne in predstave lipiške klasične šole jahanja. Veseli nas ponovni zagon turizma iz vzhodne Azije, ki je predstavljal pomemben del nočitev v hotelu Maestoso. Obisk na ravni leta 2019 pa pričakujemo šele v sezoni 2022-2023," je še poudaril direktor Kobilarne Lipica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  25 .01. 2021 ob  16: 31
Kaj ta zadeva s stebrički se ujema s kraško pokrajino?