LESENO BARAKO V ISTRI SPREMENIL V OGROMNO HIŠO: Zaradi nezakonite gradnje jo mora Slovenec zdaj podreti

Istra

Na Ulici Mala Vala pri Valbandonu je Slovenec Franc Atelšek namesto barake postavil veliko hišo, ki jo mora zdaj zrušiti. Kot pravi, je pretiraval in bi danes storil drugače. Za začetek bi pred gradnjo bolje preučil papirje in se prepričal, da je z njimi vse v redu. A dodaja, da obstaja tudi druga plat zgodbe.

Na parceli, ki je od morja oddaljena približno 300 metrov in ima pogled na Brijone, so dovoljeni samo manjši objekti. Starejše lesene barake ali bolj moderni bungalovi, najde pa se tudi kakšna zanimivo urejena manjša hiša. Za zakonito gradnjo so pravila jasna.

A v tem idiličnem kraju, kljub vsemu ni tako idilično. V obdobju med legalizacijo in gradnjo se lahko zgodi marsikaj – pohlep, zaradi katerega stavbo povišajo še za eno nadstropje, spet drugi pa, kot kaže, napačno interpretirajo načrt in ne upoštevajo dovoljenih dimenzij gradnje, piše Glas Istre.

Ker so v Mali Vali vikendi veliki povprečno 65 kvadratnih metrov, se vsako odstopanje od tega hitro opazi. Področje dobro pozna tudi gradbena inšpekcija. In ravno slednja je 'udarila po prstih' Slovenca Franca Atelška, ki je na svojem zemljišču leta 2017 legaliziral eno leseno barako in malo hišico, ki sta takrat stali ena nasproti druge.

Fotografija je simbolična.

Takoj, ko je uredil papirje, je pričel z gradnjo. Pa vendar danes na istem zemljišču stoji ogromna hiša iz opek, ki je več kot očitno spoj prejšnjih dveh objektov. Kot poroča Glas Istre, mora Atelšek sedaj stavbi ponovno ločiti v dve manjši.

Kot je Slovenec povedal za omenjeni portal, je problem nastal zato, ker prazen prostor med barako in hišo ni bi narisan na načrtu. Zato je to praznino preprosto prekril z nadstreškom.

Dodaja tudi, da je pazljivo gradil v okviru teh meja in pazil, da zgradi še deset centimetrov manj, kot je dovoljeno. Vseeno mora sedaj hišo podreti. V času gradnje so se pri njemu dvakrat oglasili tudi občinski inšpektorji in mu, pojasnjuje Atelšek, mu delo odobrili in naj pazi samo, da ne bo prekoračil začrtanih dimenzij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija