LASTNIKI PSOV, POZOR! V Izoli pozivajo k pobiranju iztrebkov, globe tudi do 200 evrov

Izola

Občina Izola bo na podlagi opozoril občanov pričela s preventivno akcijo opozarjanja lastnikov psov na dolžnost pobiranja pasjih iztrebkov.

Izolsko komunalno podjetje je skupaj s šolami v preteklih letih izvedlo več preventivnih akcij s katerimi so pozivali lastnike psov k pobiranju pasjih iztrebkov. Prav tako lastnike psov o pravilnemu ravnanju opozarjajo občinski redarji na terenu. Zadnje čase so kljub temu prejeli več opozoril o tem, da se lastniki še vedno ne držijo pravil pri pobiranju pasjih iztrebkov. V ta namen bodo občinski redarji poostrili nadzor in v enomesečni akciji, ki se začenja danes, 15. aprila, preverjali ali imajo lastniki pse na povodcih ter, ali imajo vrečke oz. pribor za pobiranje pasjih iztrebkov.

Na območju občine je 17 koškov opremljenih z vrečkami za pasje iztrebke, pasje stranišče s peskom pa se nahaja na Kraški ulici in Velikem trgu. Vsi, tako domačini kot obiskovalci se bolje počutijo v čistem mestu, zato lastnike psov pozivajo naj imajo okolje radi tako kot svoje pasje prijatelje, za katerimi so dolžni pobirati iztrebke. V skladu z veljavno zakonodajo in občinskim odlokom se lahko lastnika psa, ki ne počisti iztrebkov, nima psa na povodcu ali nima s seboj vrečke za pobiranje in začasno shranjevanje iztrebkov, za tak prekršek kaznuje z globo, ki znaša od 50 do 200 evrov.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  16 .04. 2019 ob  15: 31
Jaz bi obsodil te lastnike psov na večdnevno hojo po pasjih kakcih. Kolikokrat sem stopil na pasji drek zaradi teh nevestnih lastnikov. Pa imam rad tako mačke kot pse.
vseved |  15 .04. 2019 ob  20: 22
Lastniki psov očitno živijo v pasjem dreku tudi doma. Vsakemu lastniku je treba zaračunat letno takso 360€ po glavi , občina pa naj za ta denar zaposli kakšnega ki čaka na delo.
td |  15 .04. 2019 ob  17: 34
@Istriano, ja, velja za normalne, je pa večina izmečkov, ki ne odstranjuje izmečke svojih psov.
kaslc |  15 .04. 2019 ob  16: 49
Eden največjih osnaževalcev starega mestnega jedra je pes od največjega znanega socialistično-pevskega aktivista ,
ki poščije vse vogale in serje po sredi ulice.Pa do sedaj še ni dobil nobene kazni
kaslc |  15 .04. 2019 ob  16: 46
200€ letne takse in bo komunala pobirala za njimi ,
kar že sedaj dela v večini primerov.
kazni pa do sedaj še ni dobil nobeden.
Istriano |  15 .04. 2019 ob  14: 28
To je normalno, da sproti odstranjujejo izmečke svojih psov.