LANI SO JO NARISALI: Zdaj bodo predstavili analizirane ideje (FOTO)

Koper

Septembra lani je na nekdanji obalni cesti potekalo množično snovanje prihodnosti območja med Izolo in Koprom. Vse prejete predloge na dogodku 'Narišimo obalo' je organizator proučil, zaključke pa bo javnosti predstavil v torek, 12. marca, ob 10. uri, v prostorih PiNE, na Gortanovem trgu 15, v Kopru.

Kulturno izobraževalno društvo PiNA je s podporo Občine Izola in Javnega zavoda za podjetništvo Izola, Ministrstva za javno upravo, Ministrstva za zunanje zadeve ter Ministrstva za okolje in prostor v sklopu Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij 2018 izvedlo prvo akcijo množičnega načrtovanja prostora v regiji – Narišimo obalo. Udeležilo se ga je več kot 1000 obiskovalcev iz Slovenije, sosednje Italije in drugih evropskih držav. Risalo je 618 posameznikov združenih v 75 skupin, z idejami pa so zapolnili 750 metrov dolgo rolo papirja. Dodatno so organizatorji v skrinjicah na stojnicah prejeli še 78 pisnih predlogov o možni ureditvi območja.

Še pred tem se je marca lani v Izoli odvil dogodek z naslovom: Kaj bo z obalno cesto. Omizje je združilo sogovornike in sogovornice, ki raziskujejo, podpirajo in izvajajo participatorno načrtovanje.

Organizator vse zainteresirane vabi, da svojo udeležbo potrdijo na spletnem obrazcu, do vključno ponedeljka, 11. marca 2019.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija