KRVAV UMOR V BOVCU NA SODIŠČU: Nekdanje dekle obdolženega marsikaj povedala drugače

Kronika

Na Okrožnem sodišču v Novi Gorici se je včeraj nadaljevalo ponovno sojenje Jasminu Suljiću, ki je obtožen umora 34-letnega domačina v Bovcu oktobra 2019. Včeraj je po spletni povezavi iz BiH pričalo Suljićevo nekdanje dekle. Slednja je marsikaj povedala drugače, kar sta doslej tudi neenotno pričala nekdanja Suljićeva prijatelja iz Bovca.

Priča je tako povedala, da Suljić nikoli ni bil nasilen do nje ali drugih, kot sta to trdili priči, obtoženčeva nekdanja prijatelja. Skupaj sta bila deset mesecev, prav na dan dogodka sta praznovala obletnico zveze. Sama je v Sloveniji delala že preden sta se s Suljićem spoznala ob obisku v domovini. Želela je, da bi prišel z njo v Bovec, zato mu je poiskala službo. Prav zaradi tega je kasnejše prijatelje svojega partnerja poznala že pred njim, vendar z njimi ni imela nobene romantične zveze.

Povedala je tudi, da je Suljić včasih popil kakšen kozarec alkoholnih pijač preveč, vendar zaradi tega ni postal nasilen pač pa le nekoliko trmast. Ni bil zasvojenec od prepovedanih drog, čeprav je vedela, da je občasno lahko zaužil tudi speed ali "pokadil travo". Tudi na večer tragičnega dogodka naj bi bil opit, zato je po prihodu domov po njenem mnenju odšel spat v drugo sobo, da je ne bi zbudil.

Spomnila se je še, da je družbo zapustila nekaj pred 21. uro, saj je morala drugo jutro v službo. Po prihodu domov je zaspala, zbudila se je polnoči in videla, da Suljić spi v drugi sobi. Zato je odšla ponovno spat, zbudili pa so jo klici in hrup v stanovanju. Njen partner je tedaj že ležal na tleh, okrog njega pa so bili policisti. Z njimi sta nato odšla na bovško policijsko postajo, po zaslišanju pa so v njunem stanovanju opravili še hišno preiskavo. Nato so Suljića priprli, sama pa je ostala doma.

Zaradi bolezni Suljićeve zagovornice so včeraj opravili le to zaslišanje, glavna obravnava pa se bo nadaljevala 30. aprila z zaslišanjem še enega sodnega izvedenca.

Razlog za napad z nožem, ki ni bil Suljićeva last, ni popolnoma jasen, domnevno naj bi do njega prišlo zaradi ljubosumja. Suljić je namreč napad z nožem priznal, vendar ob tem povedal, da se dogajanja ne spomni. Umorjeni je imel na telesu enajst vbodnih ran in je zaradi poškodbe vitalnih organov izkrvavel.

Čeprav se je Suljić branil, da ga je 34-letnik prvi napadel in naj bi šlo v tem primeru za silobran, pa tega niso mogli dokazati. Umorjeni namreč ni imel nikakršnih obrambnih ran, pred vrati stanovanja pa ni bilo nobene priče, ki bi lahko potrdila Suljićevo izjavo.

Za umor je bil Suljić prvič obsojen na 18 let zaporne kazni, saj naj bi bil po besedah sodnice Darinke Kogoj v času dogajanja zmanjšano prišteven zaradi močnega afekta. Koprski višji sodniki so nato ugodili pritožbi tožilstva, Suljića ter obtoženčeve zagovornica in sestre, ob razveljavitvi sodbe pa zapisali, da je bilo med sojenjem kar nekaj podrobnosti premalo razčiščenih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija