KRUT NAPAD NA MARKOVCU: Davil ga je in pretepal, nato pa pobegnil

Kronika

V petek ob 20. uri je na Cesti na Markovec v Kopru pri parkiranju vozila 69-letnega prijavitelja udaril in vrgel po tleh neznani moški, zatem pa kraj zapustil. Policisti so na kraju ugotovili, da ima prijavitelj potolčena rebra in udarnine po telesu ter da potrebuje zdravnika. Neznani moški ga je na kraju namreč tudi pretepal in davil. 69-letniku je bila nudena zdravniška pomoč, odpeljan je bil v Splošno bolnišnico Izola, so sporočili koprski policisti, ki zbirajo informacije za ugotavljanje kaznivega dejanja nasilništva.

Fotografije so simbolične. 

Na Jelšanah je nekdo vlomil v hišo, vendar ni ničesar ukradel. V Izoli pa je nekdo vlomil v parkirano vozilo, iz katerega prav tako ni nič odnesel, ga je pa poškodoval. V Divači je neznani storilec iz parkiranega tovornega avtomobila ukradel grabilec dvigala znamke G 043X in nameščen rotator znamke Indexator. Povzročil je škode za 4200 evrov. V Šalari je nekdo iz odprte garaže ukradel komplet orodja.

V petek popoldan je policiste poklical občan in povedal, da na izvozu z bencinskega servisa na Šmarski (v smeri proti Kopru) stoji moški s skuterjem, ki je očitno pijan. Policisti so na kraju z alkotestom preizkusili 56-letnega voznika iz okolice Kopra, rezultat je pokazal 1,14 mg/l. Z rezultatom se ni strinjal, zato je bil odpeljan v Zdravstveni dom Koper na strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog.

V soboto dopoldan je v Kopru padel 18-letni voznik električnega skiroja in se lažje poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

Množičen pretep v portoroškem lokalu 

Ob 22.57 pa je na cesti Komen–Krajna vas padel motorist. Pri padcu se je huje poškodoval, odpeljan je bil v šempetrsko bolnišnico. Moški je od Krajne vasi proti Komnu vozil neregistrirano motorno kolo Yamaha 250, ko je zapeljal izven vozišča in trčil v drevo. Poškodoval si je nogo, in sicer si je zlomil stegnenico, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen je bil strokovni pregled, vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Popoldan se je v lokalu v Portorožu pretepalo več oseb. Na kraju so policisti ugotovili, da sta bili v lokalu dve skupini gostov, ki sta se sprli. Med prerivanjem pa je eden od prisotnih udaril v glavo drugega, zato je ta dobil manjšo presekanino. V neposredni bližini so bili izsledeni trije udeleženi, vsi pod vidnim vplivom alkohola. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o dogajanju.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti Policijske postaje (PP) Ilirska Bistrica od petka zjutraj do danes zjutraj obravnavali deset oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo.

Prav tako so na PP Ilirska Bistrica obravnavali dva državljana BiH, voznika taksi vozil. Ob 22.26 je policijo namreč poklicala prijaviteljica in povedala, da so po Zabičah krožila taksi vozila z ljubljanskega registrskega območja. Policisti so izsledili dve vozili. V prvem taksiju so bili štirje ilegalni prebežniki, v drugem pa pet, med njimi tudi otrok. Voznika sta bila državljana BIH s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Po končanih postopkih voznikoma sledi kazenska ovadba.

Policisti PU Koper so sicer v minulem vikendu intervenirali v 90 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 575 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in tri z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in štiri tatvine. 20-krat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija