KRIMINALIST IN TAJNI SODELAVEC POLICIJE V PRIPORU: Ujet med izvajanjem prikritih preiskovalnih ukrepov

Kronika

Preiskovalni sodnik je odredil pripor za kriminalista zaradi suma kaznivega dejanja neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami in še za eno osebo brez policijskih pooblastil zaradi suma enakega kaznivega dejanja. Po poročanju Večera naj bi bila ta oseba tajni sodelavec policije. Kriminalist naj bi med drugim prodajal tablete s prepovedanimi substancami.

Kriminalista naj bi sumili več kaznivih dejanj, vendar med njimi ni korupcije. Med hišno preiskavo naj bi pri njem našli večjo količino tablet, do katerih naj bi prišel preko drugega osumljenca oziroma tajnega sodelavca policije. Kriminalista naj bi sumili preprodaje mamil. Ker naj bi sodelavcu prodal tableto kamagre, ga sumijo tudi trgovanja z zdravju škodljivimi substancami.

Kriminalistu naj bi mu očitali še poneverbo. Narobe naj bi bilo tudi to, da je zadržal zase večjo količino nabojev, ki naj bi bili last policije. Prav tako naj bi zlorabil položaj, saj naj bi kriminalisti pri enem od osumljencev v enem od kazenskih postopkov našli dokument iz tajnih policijskih evidenc. Po mnenju tožilstva naj bi mu ta dokument dal osumljeni kriminalist.

Šlo naj bi za ljubljanskega kriminalista Danila L., ki opravlja naloge na področju kriminalističnega pridobivanja informacij. Po poročanju Večera naj bi pred leti prejel priznanje takratnega direktorja policije Janka Gorška za uspešno preiskan rop SKB banke in prijetje dveh osumljencev. Zoper kriminalista naj bi že sprožili postopek izredne odpovedi delovnega razmerja.

Povezan naj bi bil s skupino, ki je trgovala z mamili. Skupino je policija spremljala s prikritimi preiskovalnimi ukrepi, v katere se je ujel tudi omenjeni kriminalist.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija