KRADEL V KOPRSKI TRGOVINI: Prodajalka ga je skušala ustaviti in se ob tem poškodovala

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 190 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda, eno z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali štiri vlome, dve tatvini in rop. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali trikrat. Na območju PU Koper so policisti Policijske postaje (PP) Ilirska Bistrica v zadnjih 24 urah obravnavali dva državljana Afganistana, ki sta nedovoljeno prestopila državno mejo s Hrvaško. Osebi bosta danes vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Fotografije so simbolične. 

Nekdo je vlomil v prodajalno v Postojni. Ukradel je več kosov oblačil višjega cenovnega razreda in približno 150 evrov menjalnine. V Postojni so vlomili tudi v turistično agencijo in ukradli gotovino.

V Kopru je nekdo skušal iz kolesarnice ukrasti motorno kolo Piaggio ZIP, pri tem pa se je sprožila alarmna naprava, nameščena na motornem kolesu, zato je neznani storilec odstopil od dejanja ter kraj zapustil.

Ob 9.12 so koprski policisti prejeli klic, da je nekdo v eni od koprskih trgovin s police vzel artikle, nato pa trgovino zapustil, ne da bi plačal. Prodajalka je stekla za njim, ga prijela za obleko, moški pa se ji je iztrgal, jo odrinil in pobegnil. S kraja se je odpeljal s kolesom. Med prerivanjem si je prodajalka poškodovala gleženj. Policisti zbirajo informacije, po zaključenih vseh postopkih sledi kazenska ovadba.

V Jagodju so ponoči z dvorišča ukradli električno kolo znamke Giant Liv E +3, letnik 2019. Kolo je bilo pripeto z verigo. Lastnica je oškodovana za 1800 evrov.

Kot smo že poročali včeraj, je prišlo ob 14.18  v Kopru do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena 60-letni voznik osebnega avtomobila in 54-letni motorist. Motorist se je pri padcu lažje poškodoval, vozniku osebnega avtomobila je bil izdan plačilni nalog zaradi neupoštevanja talnih označb.

Ob 14.50 pa so policiste iz splošne bolnišnice Izola obvestili, da je bil k njim pripeljan 51-letni kolesar, ki je padel na območju Kort in se huje poškodoval. Vzrok je bila vožnja preblizu desnemu robu vozišča na cesti KorteŠmarje. Sledi mu plačilni nalog.

Ob 19.51 se je v Čežarjih voznik osebnega avtomobila Dacia zaletel v ograjo ob hiši, zatem pa pobegnil. Policisti so ga izsledili v Dekanih. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 1,05 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 0.26 so policisti v Srgaših ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila iz Izole. Ker nima vozniškega dovoljenja, so mu zasegli voziloSledi obdolžilni predlog.

Ob 0.39 so v Izoli odvzeli vozniško dovoljenje 56-letni voznici osebnega avtomobila, ki ji je opravljen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi ji obdolžilni predlog.

Ob 1.53 so imeli policisti postopek z voznico osebnega avtomobila v Ankaranu. V postopku je kazala znake vpliva alkohola, zato je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,78 mg/l. Voznica se je z rezultatom strinjala, vendar ni želela podpisati zapisnika, zato so ji odredili pridržanje, ona pa je peš pobegnila s kraja. Policista sta jo dohitela in uporabila prisilna sredstva, zatem pa sta jo odpeljala v prostore za pridržanje. Sledi ji obdolžilni predlog ter izdan plačilni nalog.

Ob 2.18 je na bencinskem servisu smer Izola voznik osebnega avtomobila trčil v steber in odpeljal proti Izoli. Policisti so ga izsledili na avtocesti mimo Kozine, kjer so ga tudi ustavili na izvozu za Divačo. 32-letnemu vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,72 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje.

Ponoči je nekdo vlomil v prostore športnega kluba v Izoli in ukradel gotovino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija