KOT V KURNIKU: Vsesplošni kaos in pretep v parlamentu, in vse zaradi ene izjave (VIDEO)

Svet

V ukrajinskem parlamentu so se danes stepli, potem ko je eden od poslancev s smrtjo zagrozil poslancem proruske stranke. Zaradi pretepa so morali sejo prekiniti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Poslanec Nikita Poturajev iz vladajoče stranke Služabnik naroda je v parlamentu dejal, da se bo revščina v Ukrajini končala šele po ustrelitvi 44 poslancev opozicijske platforme za življenje, ki velja za prorusko. Po izjavi je izbruhnil pretep med nekaterimi poslanci, sejo pa so prekinili. Poturajev se je kasneje sicer opravičil.

Po oceni opazovalcev je želel Poturajev z obtožbami preusmeriti pozornost od očitkov, da sam zagovarja prorusko stališče.

Ukrajinski parlament trenutno razpravlja o odlogu uveljavitve zakona, po katerem bi smeli biti filmi in serije, ki jih producirajo v državi, le v ukrajinskem, ne pa tudi v ruskem jeziku. Glede na raziskavo strokovnjakov je trenutno dve tretjini serij, ki jih predvajajo v Ukrajini, še vedno v ruskem jeziku. Od 16. julija dalje bi morale biti vse sinhronizirane v ukrajinščino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija