KOSTIĆ VEČINSKI LASTNIK AERODROMA PORTOROŽ: Njegovi Hoteli Palace Portorož kupili delež Luke Koper

Piran

Družba Hotel Palace Portorož, ki jo obvladuje srbski poslovnež Miodrag Kostić, je nedavno kupila 15-odstotni delež Luke Koper v Aerodromu Portorož in s tem postala tudi večinski lastnik podjetja, ki upravlja s tamkajšnjim letališčem, izhaja iz objave na straneh Ajpesa. Kostić je v lastništvo Aerodroma Portorož vstopil leta 2017.

Tedaj je srbski poslovnež prek družbe Hotel Palace Portorož od Fraporta Slovenija kupil 30,5-odstotni delež Aerodroma Portorož, februarja lani pa je s pridobitvijo dela Istrabenzovega deleža svoj delež povečal na 38,2 odstotka.

Kot izhaja iz objave na Ajpesu, je Okrožno sodišče v Kopru nedavno potrdilo vpis lastniških sprememb v aerodromu, in sicer prenos 15,2-odstotnega deleža Luke Koper na družbo Hotel Palace Portorož na podlagi pogodbe o prodaji omenjenega deleža. S tem je Kostić prek omenjenega podjetja prišel do nekaj več kot 53-odstotnega deleža v aerodromu. Preostala družbenika sta piranska občina s 36,2-odstotnim deležem in družba CPK z 10,25-odstotnim deležem.

Prvi mož srbske MK Grupe Kostić je zadnja leta močno prisoten na slovenski obali. Po prevzemu Hotela Kempinski in deleža v Aerodromu Portorož se je sicer neuspešno zanimal tudi za nakup Marine Portorož. Zato pa je v preteklem letu uspešno kljuboval Savinim poskusom po prevzemu deleža, ki ga ima prek Gorenjske banke v Hotelih Bernardin. Kostiću je uspelo preseči desetodstotni delež v družbi, s čimer ga glavni delničar v prihodnje ne bo mogel iztisniti iz lastništva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  03 .01. 2019 ob  23: 22
Za neuke, to so manjkajoči deli pokojnin naših očetov, deli ki so pod okriljem bivših udbašev, sedanjih vplivnežev in gay lobija iz SLO/HR/SRB oz. te njihove lutke, spremenili obliko in namen.
StrupeniAdi |  03 .01. 2019 ob  20: 25
11
lp A nima OP predkupno pravico,samo vprašam,da mi kdo to pojasni!Če jo ima naj to izpodbija saj ne ge za velike zneske!?